Deputatul Cristian Resmeriţă, implicat într-o altercaţie cu protestatarii

Maximilian Gânju

Deputatul PSD Cristian Resmeriţă (foto) este acuzat că ar fi lovit, joi seară, un protestatar care participa la un marş organizat în Lupeni, localitatea din colegiul parlamentarului. Oraşul este condus chiar de tatăl deputatului, acesta fiind primar al municipiului Lupeni.

Spun că au fost înjuraţi şi loviţi
Incidentul a avut loc în timpul protestului organizat de tinerii din Lupeni, iar deputatul PSD Cristian Resmeriţă s-ar fi enervat la culme din cauza protestatarilor care au scandat împotriva sa şi a tatălui său. Tinerii s-au oprit în dreptul vilei deputatului şi au scandat „ieşi afară, javră ordinară” şi „demisia”. Parlamentarul a venit la ei şi s-a apucat să tragă de manifestanţi, ameninţându-i că-i va „termina”, susţin tinerii. Unul dintre ei a declarat că ar fi primit un pumn în zona capului şi un şut de la parlamentar. Un tânăr aflat şi el în grupul de manifestanţi a filmat incidentul, iar în imagini se vede înverşunarea deputatului, care este ţinut de jandarmi, după ce vrea să ajungă la manifestanţi. Nu apare însă incidentul reclamat de tineri, respectiv momentul în care deputatul Resmeriţă ar fi lovit protestatarul.
„Am ieşit în stradă să fim linşaţi de un deputat băut bine şi de fratele său la fel de băut. Femei, bărbaţi au fost traşi de haine şi li s-a spus că este oraşul lor, oraşul «fraţilor Jderi». Ofensaţi că lumea a ajuns în faţa vilei lor din centrul oraşului, ne-au înjurat şi au spus că acesta este oraşul lor. Ruşine să le fie! (…) Au fost oameni mulţi şi pot confirma toate lucrurile care s-au întâmplat la mitingul din Lupeni”, spune Gabi Balint, unul dintre participanţii la protest.

Susţine că el a fost cel agresat
Deputatul Cristian Resmeriţă susţine că el este cel care a fost agresat. „În municipiul Lupeni a avut loc o acţiune comemorativă privind evenimentele tragice din Bucureşti. Am participat la această acţiune preţ de o oră, comportamentul tinerilor fiind ireproşabil. (…) În jurul orei 20.20 m-am deplasat împreună cu fratele meu înspre casa părinţilor mei, în mod întâmplător. Atât maşina mea, cât şi a fratelui meu, au fost oprite de manifestanţii care se aflau în apropierea casei părinţilor mei şi am fost nevoiţi să coborâm din maşini. S-a încercat chiar o agresiune la adresa noastră, dar situaţia a fost aplanată de Poliţie şi Jandarmerie, care se aflau în zonă, am discutat cu oamenii, dar datorită numărului mare (aproximativ 100 persoane) care se aflau acolo, nu am putut să mă înţeleg cu ei. Împreună cu fratele meu am plecat înspre sediul Poliţiei din Lupeni, unde am depus o plângere atât împotriva celor care ne-au agresat, cât şi împotriva câtorva provocatori pe care i-am recunoscut”, susţine parlamentarul.
Cristian Resmeriţă este la al doilea mandat de deputat. Tatăl său, primarul Cornel Resmeriţă, are patru mandate consecutive în fruntea municipiului Lupeni, dar acum este cercetat pentru fapte de corupţie de procurorii DNA, alături de Elena Udrea, în dosarul „Gala Bute”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Guvernul a fost demis de cetateni civili ,nu de partide !

    Nu partidele politice au demis Guvernul ,a facut-o cetatenii tineri civili in strada . Este nevoie sa se faca un guvern nou cu cetateni civili din strada si de un Primministru dintre civili ,aste se numeste democratie libera . Trebuie sa scapam de coruptie din sistemul de stat .Daca vor fi alesi in guvern tot oameni politici din alte partide care au fost in functii publice va fi o mare greseala si nu va fi schimbarea de care avem nevoie . Dreptatea se face prin Educatie .

    Justitiarul de Hunedoara

  • Politicienii din parlament de curand au reusit de au marit salariile lor ,voi mai credeti ca ,vor demisiona din parlament ,nu vor face asta niciodata ,ei traiesc foarte bine ,mai au si imunitate in fata legii ,ei voteaza pe cine vrea sa-l dea pentru urmarile penala ,nu si pentru arestare ,este o Mafie bine organizata intre politicieni .Este foarte grav daca legea care a fost aprobata saptamana trecuta va fi pusa in vigoare de camera deputatilor ,in care nu vom mai avea voie sa criticam partidele ,politicienii in public ,in schimb ei vor avea dreptul sa fure din bugetul de stat cu milioanele de euro si nimeni sa nu-i deranjeze .

    Vor fi trimisi mascatii cu scutierii in piata ,asa cum a fost in Ucraina ,vor muri cetateni in strada si tot nu se va face schimbarea de care este nevoie .Trebuie de urgenta solicitata cu forta demisia tuturor politicienilor din parlament ,cat mai repede .Este sansa schimbarii ,alesi cei noi nu mai trebuie sa fi avut vreodata mandate de functionar public la stat ,e sansa noastra ,e sansa justitie drepte si corecte .

    Justitiarul de Hunedoara

  • Reprobabila atitudinea domnului Cristian Resmerita. Nimic nu justifica un asemenea gest chiar daca, probabil, a fost jignit de protestatari. Pe de alta parte tara noastra nu poate fi condusa de strada. Aceasta nu are nici o forma de organizare, ceea ce nu inseamna ca vocea strazii nu trebuie ascultata. Multe din ideile exprimate acolo sunt de consemnat si de transpus in viata dar nu toate. Valorile democratiei provin de le natiune dar natiunea in integralitatea sa nu poate efectiv sa exercite puterea.

  • 1. Mai oameni buni, in primul rand nici macar doi oameni nu putem cadea de acord, dar mai multi.
    2. Dragilor , orice om care intra intr-un guvern , in secunda 2 devine "om politic". Si de acin incolo ...
    3. Nu exista revolutie in Democratie, demonstratii insa da.
    4. E adevarat ca de vrerea catorva zeci de mii de oameni, chiar dezbinati, trebuie sa se tina cont, dar de aci si pana a ne lasa condusi toti cei care vrem sa votam, dar care ducem greul tarii, cei care muncim si nu vrem "pe sticla" e cale lunga.
    5. Eu vreau sa-mi aleg presedintele , nu sa mi-l puna , o masa - foarte posibil - de manevra.
    6. Guverne "Stolojan" am mai avut, si ?!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago