Categories: Comunitate

Deputaţii au votat majorarea salariilor personalului din sănătate şi ale bugetarilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25 la sută, iar ale tuturor bugetarilor cu 10 la sută.
Migraţia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit şi cu experienţă profesională este o realitate care îşi pune amprenta asupra sistemului public sanitar. Motivarea financiară a personalului este o măsură care se impune cu prioritate, având în vedere pe de o parte salariile din unităţile sanitare private şi pe de altă parte oferta financiară a sistemului sanitar din afara graniţelor României.
Ordonanţa Guvernului nr. 35/2015 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.
Iniţial, Ordonanţa prevedea o creştere salarială care viza o parte a personalului din sistemului de sănătate: medici din spitale, centre de diagnostic şi tratament, ambulatorii de specialitate.
Prin amendamentele propuse de Partidul Social Democrat, s-a legiferat creşterea salarială a tuturor angajaţilor din sistemul medical, inclusiv a personalului medical din cadrul ministerelor care au în coordonare unităţi medicale (Justiţie, Armată, SRI etc.), a personalului de asistenţă socială din sănătate şi din cadrul Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
De asemenea, miercuri s-a votat majorarea salarială de 10 la sută pentru toţi bugetarii. Legea va intra în vigoare de la 1 decembrie 2015, după ce va fi promulgată de preşedinte.
Apreciem că, prin aprobarea acestei Ordonanţe, efectele bunei guvernări condusă de Victor Ponta şi PSD  vor fi resimţite de populaţia României în viitorul apropiat.
Grupul parlamentarilor PSD Hunedoara îi asigură pe locuitorii judeţului că îşi vor concentra eforturile, şi de-acum înainte, pentru a contribui la consolidarea unui sistem de salarizare bugetară echilibrat şi bazat pe echitate şi dreptate socială.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene Hunedoara a PSD

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Corect, Mesagerul Hunedorean, singurul deputat care a votat marirea salariilor a fost Laurentiu Nistor.

  • Noul Primministru vine din europa cu ordine de la FMI sa nu mareasca salariile ,sa speram ca a venit in Romania cu legalitati de marire de salariul si nu de taieri din pensie si salariul .

  • De unde stii tu, Vili Rupa, ca vine cu astfel de ordine ? Eu nu cred ca vine cu ordine. UE nu este ceva supranational. Nici in Sfanta Alianta nu s-au dat ordine deci nici in UE nu se procedeaza asa. Vili Rupa lasa elucubratiile, nu te mai alinta degeaba. Nici un om nu poate fi mai mult decat este in realitate.

  • Revin. Vili Rupa, dragi concetateni, priviti va rog prezentarile facute de Victor Rebengiuc la televiziuni despre dezvoltarea tarii noastre prin proiecte europene. Veti vedea ce lucruri minunate s-au facut. Dar, nu se poate face totul dintr-o data.

  • Alo ..domnule Moise Nicoara --pregatestete pentru vizita domnului Nistor pentru a-ti da comisionul de laude . Terminati mai cu aberatiile astea----cine poate sa il laude pe panorama asta de Nistor ?!?! E de ajuns un google si sa iti dai seama ce hram poarta .... Hai sictir tara de prosti, va vandeti mai rau ca domnisoarele de pe centura si imprastiati cu mizerii punandune inteligenta la indoiala...

  • Cred ca sunteti in stare de ebrietate...mort de beat. Unde l-am laudat eu pe domnul Nistor ? Ia uitati-va ca tocmai i-am tusat si pe el si Mesagerul Hunedorean pentru cum au prezentat votul la Legea salarizarii bugetarilor. Deci, lasati elucubratiile.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago