Deponeul ecologic s-a împotmolit la Boşorod

Carmen Cosman

Judeţul Hunedoara riscă să piardă finanţarea de aproximativ 60 de milioane de euro, pentru amenajarea deponeului ecologic de gunoi, după ce şi amplasamentul de la Boşorod a fost contestat vehement de cei care ar urma să se învecineze cu viitoarea construcţie.

Nu au ascultat explicaţiile

Dezbateri cu scandal, ieri, la Căminul Cultural din Boşorod, unde peste 100 de oameni, în frunte cu un avocat angajat, au contestat decizia de amplasare a viitorului deponeu ecologic pe raza acestei comune. Oamenii nu au avut nici măcar răbdare să asculte explicaţiile consultantului – angajat de Ministerul Mediului – şi i-au huiduit pe oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi pe cei ai Primăriei Boşorod la scenă deschisă. Argumentele consultantului au fost de prisos în condiţiile în care oamenii susţin că nici nu vor să audă de deponeul ecologic, pe motiv că nu au încredere că se pot întâmpla şi lucruri civilizate. Mai mult, avocatul angajat de săteni a ridicat şi problema juridică a terenului trecut în proprietatea publică a comunei, dar care nu ar fi fost identificat corect pe teren şi ar aparţine altcuiva, care acum şi-l revendică. Primarul din Boşorod, Ioan Grecu, spune, însă, că oamenii care au protestat nu sunt din comună, ci din Călan şi satul Grid. „La dezbateri nu au fost cetăţenii din comună, ci din afară, din Călan şi din Grid. Spun că îi deranjează amplasamentul, pentru că sunt vecini, acolo. (…) Nu am de ce să-i lămuresc, pentru că nu sunt cetăţeni din comună. Acum e democraţie şi fiecare poate să-şi spună punctul de vedere”, a declarat edilul. Cât priveşte acuzele aduse de reprezentantul legal al oamenilor, primarul spune că sunt false, iar terenul este al lor, aşa cum rezultă şi din înscrisurile de la Cartea Funciară.

Un nou impas

Contractul de finanţare al investiţiei nu este încă semnat şi, în acest ritm, nici nu se va semna prea curând. Georgeta Barabaş, directorul APM Hunedoara,care a fost prezentă la dezbaterile de mediu, a explicat care sunt paşii ce vor fi făcuţi în continuare. „Toate obiecţiile şi recomandările cetăţenilor le vom înmâna consultantului angajat de Ministerul Mediului, care va trebui să găsească explicaţii la toate problemele ridicate de oameni. Urmează să vedem dacă vor accepta acest deponeu ecologic”, a precizat Barabaş. De precizat că lucrările de amenajare a viitoarei gropi de gunoi ecologice, ce va deservi întregul judeţ, sunt mult întârziate. Iniţial, se vorbea despre două astfel de amplasamente, dar consilierii din Petrila au refuzat să pună la dispoziţie un teren pentru o nouă groapă de gunoi, fie ea şi ecologică.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • O noua hotie a lui Mircea Molot , primarul Ioan Grecu este pe o mana cu Molot ca este speriat de el ,pentru ca Molot il ameninta ca nu mai da bani comunei ,de parca ar da din banii lui ,asa considera acest gunoi banii judetului ,ca pe a lui personali de ce nu face acest pitic turnator la securitate groapa ecologica unde are el vilele ,la Sacaramb ,Vata , Martinesti ,Deva, Carjiti ,Raul- Mare ,Cincis ,Geoagiu,Straja ,sau pe unde mai are el vile ,la alegerile din iunie este cazul sa plece la pensie .

  • MOLOT fa groapa la tine acasa sa vina toti sobolanii la tine , si sa bei apa din fantana infestata cu microbi ,esti terminat ,nu te mai voteaza nimeni HOTULE.Cum sa faca primarul lamurilile cum lamurea securitatea lumea unde era turnator MOLOT sa se inscrie in C. A. P. In dube , batuti si trimis la canal,daca nu vroiau sa se inscrie in colectiv,are GRECU de la cine invata lamurirea securitati de la turnatorul jegos MOLOT.

  • Pai dece sa fim si noi in rand cu lumea civilizata si sa avem o groapa ecologica da nu ca se afla cativa omaenii care habar nu au ce beneficii aduce acestea groapa.

  • Sa se faca acest deponeu, dar la Rosia, tot in comuna Bosorod, sti el el primarul unde !!!

  • MOLOT HOT ? DAR MIRCIA MUNTEAN CE ESTE ? SAU DERBEDEII CE IL SUSTIN CE SUNT? RUSINE UNPR,PDL SI UDMR

  • sa faca unde vor deponeul dar nu la Bosorod! locuitorii comunei nu au fost anuntati de Primarie despre aceasta intrevedere de la Caminul Cultural, astfel eram mult mai multi protestatari la Camin si nu se stie ce iesea, pentru ca beneficiile sunt doar pentru primarie si "oamenii primarului". afara cu voi din comuna, Molot trage cat mai mult pt buzunarul lui si restul primesc si ei cate ceva sa le inchida gura, doar pe vreme de criza e bine venit orice. rusine sa va fie, in tot judetul asta nu au reusit sa fraiereasca pe nimeni, doar primarul vrea sa aduca "beneficii pt comuna"!!!!

  • dan are dreptate unpr, pdl rusine ati jefuit tara si bagati comenturi negative la cei ce intradevar fac cate ceva pt. comunitate.

  • @ loti ! ai dreptate... tara este jefuita doar de trei ani incoace. pana atunci totul a fost perfect. nu-i asa ?

  • bine ca sunt bani sa faca deponeu ecologic, dar un parc sa amenajeze sau un loc sa aiba copii din sat unde sa se joace si ei nu s-a gandit nimeni. pe saracii copii ii fugaresc din statie, unde se aduna vara cu zecile, doar sunt in vacanta, sau de la sanie. nu au voie sa stea pe strazi nici vara nici iarna, ca deranjeaza pe gardienii care dorm in primarie. cine a mai vazut asa ceva? si noi am fost copii dar nu a avut treaba nimeni cu noi, ne dadeam cu sania pana inghetam de nu ne mai simteam mainile sau vara stateam la povesti si ne jucam pana tarziu. dar acum sunt fugariti copii din sat de gardieni sau politie. asta e, cand altii se gandesc sa le fie numai lor bine!

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

15 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

16 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

23 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

23 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

23 de ore ago