Deponeu ecologic, în pericol

6 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

 Firma din Austria care a câştigat licitaţia pentru realizarea unui deponeu ecologic, ce ar urma să deservească întreaga zonă a Văii Jiului, a anunţat că schimbarea de către autorităţi a locaţiei a atras după sine dublarea valorii proiectului, de la un milion de euro, la 2,240 milioane de euro.

S-ar putea să rezilieze contractul
Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) a avut loc o întâlnire a tuturor factorilor implicaţi în realizarea deponeului ecologic. Astfel, reprezentanţii firmei Swietelski, câştigătoarea licitaţiei, au anunţat că valoarea proiectului a ajuns la 2,240 milioane de euro. În aceste condiţii, autorităţile nu au fost de acord cu valoarea înaintată de investitorii austrieci, chiar dacă ele nu trebuie să cheltuiască nici un leu. „Din punctul meu de vedere, constatarea firmei austriece mi s-a părut justificată, deoarece locaţia iniţială s-a modificat, iar amenajarea noului spaţiu în care ar fi trebuit să funcţioneze deponeul ecologic, necesită un volum mai mare de lucrări, deci şi costuri majorate. Dat fiind faptul că firma austriacă urma să realizeze deponeul ecologic din fonduri proprii, este posibil să rezilieze contractul, deoarece noile costuri sunt prea mari”, declară preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.
Pe de altă parte, Moloţ afirmă că, deocamdată, nu se grăbeşte să organizeze o nouă licitaţie, deoarece este posibil ca instituţia judeţeană să obţină aprobare de la Ministerul Mediului, pentru realizarea unui incinerator de deşeuri.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Impozitul minim trebuie desfiinţat!”

Europarlamentarul hunedorean, Iuliu Winkler (foto), afirmă că măsurile anticriză adoptate de Guvernul Boc au mai mult efecte negative decât pozitive,...

Accidentările „bântuie“ lotul Jiului

Jucătorii Jiului par a fi urmăriţi de ghinion. După ce mijlocaşul Drăghici a fost operat de menisc, a venit rândul...

Semifinalistele „Cupei Primăriilor“

Echipele comunelor Băiţa, Răchitova, Ilia şi Beriu au câştigat grupele preliminare ale competiţiei „Cupa Primăriilor“ care se adresează jucătorilor amatori...

Închide