Demisia lui Borbely, un gest de onoare

Anamaria Nedelcoff

Ieri, Laszlo Borbely (foto), ministrul Mediului şi Pădurilor, şi-a dat demisia din Guvern, în urma acuzaţiilor procurorilor DNA, de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. Politicienii hunedoreni, indiferent de culoarea politică, au căzut de acord că demisia lui Borbely este una de onoare, a unui bărbat cu demnitate.
Laurenţiu Nistor, deputat PSD, vorbeşte despre un gest de onoare, dar invocă şi presiuni politice. ”Eu cred că asupra lui s-au făcut şi presiuni politice pentru a demisiona. Acest guvern a mai demonstrat că a sancţionat oameni care erau nevinovaţi. Cine îi va plăti daune morale pentru stricarea imaginii, dacă se va dovedi că este nevinovat? Laszlo Borbely se simte curat şi de aceea şi-a dat demisia. Eu cred că este o demisie de onoare, dar şi o forţare politică”, a precizat Nistor.
Deputatul PNL Bogdan Ţîmpău cataloghează demisia ministrului Mediului şi Pădurilor ca fiind un gest normal. ”E un gest de normalitate. Omul a arătat că nu ţine cu dinţii de scaun, cum fac alţii. Din păcate, sunt persoane care ar trebui să îşi dea demisia din Guvernul României şi nu o fac. Din punctul meu de vedere este un act de normalitate rar întâlnit pe scena politică românească”, precizează Ţîmpău.
”Este un gest de onoare, că nu pot să îmi dau eu cu părerea dacă este vinovat sau nevinovat. Avem de-a face cu o demisie de onoare, ceea ce e foarte bine pentru el”, declară Cristian Resmeriţă, deputat PSD de Valea Jiului.
”Eu cred că este un gest bărbătesc şi demn. Justiţia trebuie să îşi facă treaba mai departe şi ea va stabili dacă Laszlo Borbely este vinovat sau nevinovat. Eu îl felicit, pentru că foarte puţine persoane aflate în situaţia lui îşi dau demisia, mie îmi plac astfel de demisii”, spune şi senatorul PDL Dorin Păran.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Asta da tara !Profesionistii si "oamenii de onoare" din executivul tarii isi dau demisia,iar otrepele tin cu dintii de fotolii.Cine stie ce "Boc-ciu" o sa se rasfete pe postul administrat cu performante de dl.Borbely."Greseala" ministrului,a fost probabil,aplecarea catre vocea societatii civile.Atitudine intolerabila pentru guvernul "marinarilor veseli".Din pacate pentru noi ,onoarea d-lui ex-ministru,ne va costa tot pe noi."Epitaful" pe mausoleul guvernarii basiste:"DACA EXISTA CEVA CE MERGE BINE IN ROMANIA,TREBUIE DISTRUS !"

  • Domnule Borbely, nu stiu daca sunteti vinovat sau nu de faptele care vi se imputa,nu am calitatea sa fac aprecieri, dar ati facut un gest onorabil. Stima din partea unui roman.

  • ...a fost un exemplu de ministru!!!...miniştrii români să ia exemplu de la un ungur!!!...sper că şi urmaşul său la ministerul mediului să nu dea avizul de mediu pentru Marinarul Furios!!!...Pentru cine face cărţile Băse???...îi mai şantajează pe unguri,ba cu o casă, ba cu o masă, ba cu bonuri de masă, cu ceva cetină verde, etc., numai să rămână la guvernare Holera Portocalie!!!...treziţi-vă români!!!! merge-ţi la vot şi luaţi-le aerul!!!