Delegaţie din China la Hunedoara

  Oana Mihnea

Ieri, o delegaţie oficială din oraşul Kaihua, din China, a ajuns în municipiul Hunedoara, unde va sta trei zile. Oraşul de pe tărâmul asiatic este înfrăţit cu municipiul de pe Cerna din luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit datelor furnizate de primarul Hunedoarei, Viorel Arion (foto), din delegaţie fac parte viceprimarul oraşului Kaihua, doi directori de instituţii de învăţământ şi un translator. Ieri, la Colegiul Economic „Emanoil Gojdu“, a fost semnat un protocol de colaborare între Centrul Educaţional Vocaţional Kaihua şi colegiul hunedorean. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, în cadrul întâlnirii oficiale care are loc la sediul primăriei între membrii delegaţiei, edilul şef al municipiului şi consilierii locali, se pune în discuţie implementarea unui sistem de tabere pentru elevi. Mai precis, se doreşte crearea unui parteneriat între cele două oraşe, astfel încât elevii hunedoreni să facă schimburi de experienţă cu cei din China, şi invers, fiecare dintre cele două administraţii locale urmând să suporte cheltuielile pentru copiii veniţi în vizită.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

2 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

2 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

2 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

2 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago