Categories: Sport

Degringoladã la Jiul

Ciprian Marinuţ

Managerul Gigi Borugă şi antrenorul Marin Tudorache (foto) au părăsit clubul patronat de Alin Simota, exact la finalul cantonamentului desfăşurat în Munţii Parâng. Borugă s-a plâns de trecerea pe linie moartă a obiectivului de promovare, iar Tudorache şi-a motivat decizia prin nerespectarea unei înţelegeri financiare.

Mai pretenţios decât patronul

Regula clasică potrivit căreia finanţatorii fixează anumite obiective înalte, iar antrenorii şi echipa se chinuie să le transforme în realitate şi reuşesc foarte rar şi-a pierdut valabilitatea la Jiul. La gruparea din Petroşani, patronul Alin Simota se cam face că plouă când vine vorba de lupta pentru promovare, iar angajaţii se supără că sunt duşi cu vorba. Concret, managerul Gigi Borugă a părăsit echipa la finalul săptămânii, pentru că finanţatorul tratează cu răceală planurile de promovare şi ezită să se implice în realizarea lor. „Eu nu am venit la Jiul să mă joc, eu vreau promovare, iar din cauza aceasta,  am şi insistat să aducem jucători de valoare. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, făcusem o echipă bună la Jiul, dar fotbal pe stomacul gol nu se poate face. Toc şi Copil (ultimele achiziţii n.r.) au revenit deja la Arad. Mai există doar unu la sută şanse să mă mai întorc la club. Totul depinde, acum, de patronul Alin Simota”, a declarat Gigi Borugă.

Banii, o problemă spinoasă

Antrenorul Marin Tudorache a confirmat şi el despărţirea de Jiul şi şi-a motivat decizia prin nerespectarea înţelegerilor financiare. „Este adevărat că am demisionat de la Jiul. Aveam o anumită clauză salarială, iar patronul nu a respectat-o, astfel că am decis să plec de la club. Deocamdată, nu am nici un plan sau vreo altă ofertă concretă, dar sper să-mi găsesc altă echipă cât mai curând”, a spus Marin Tudorache.
Dincolo de supărarea celor doi demisionari, se pare că există şi numeroşi jucători nemulţumiţi din cauza problemelor financiare de la club. Este posibil ca şi unii dintre fotbalişti să se revolte sau să decidă să părăsească echipa. Jiul şi-a reluat pregătirea de iarnă cu o săptămână şi jumătate întârziere, tot din cauza unor neînţelegeri de ordin interior, iar mai mulţi jucători intenţionau să nu mai vină, din pricina unor restanţe financiare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago