Declaraţie politică a senatorului PNL Dorin Păran: Apel la responsabilitate

Domnule Preşedinte al Senatului,
Doamnelor şi domnilor senatori,

Şi eu, ca şi fiecare dintre dvs. în această perioadă, trăiesc şi mă gândesc alături de cei care au suferit zilele trecute în clubul Colectiv din Bucureşti. Dumnezeu să-i odihnească pe cei decedaţi şi însănătoşire grabnică celor cu arsuri din Colectiv, internaţi în spitalele din Bucureşti şi alte capitale europene.
Sigur, ca şi om politic sunt cuprins de o serie de gânduri şi idei. Ce ar fi mai bine de făcut, cum am putea, noi, oamenii politici, să îmbunătăţim, să schimbăm în bine, să resetăm lucrurile astfel ca asemenea evenimente tragice să nu se mai repete în Bucureşti şi nici în România şi nici oriunde în altă parte a lumii?
Unele idei ne-au venit de la cei care au ieşit în aceste seri în stradă şi au afişat bannere cu fel de fel de dorinţe de schimbare. Sunt bune, foarte bine venite şi noi trebuie să mai completăm cu altele tot la fel de bune şi cât mai rapid să ne apucăm de treabă. Pic cu pic. Pas cu pas, să ne apucăm să schimbăm, să modificăm câte o lege, o hotărâre sau o ordonanţă de urgenţă de guvern.

Doamnelor şi domnilor senatori,
Cei din stradă, denumiţi Strada, au prezentat ţării şi preşedintelui României domnului Iohannis un set de măsuri fezabile care în mare parte depind de noi, parlamentarii, să modificăm cât mai repede unele legi. Amintesc doar câteva dintre ele (măsuri).
Desemnarea unui premier credibil. Foarte repede se poate realiza, votând propunerea domnului Preşedinte Iohannis.
Revenirea la alegerea Preşedintelui Consiliului Judeţean şi a primarilor din două tururi de scrutin. Rapid putem modifica legea alegerilor locale prin modificarea a două articole din lege.
Dizolvarea comisiilor de control al SRI şi SIE. Foarte repede se pot dizolva şi reface cu alţi parlamentari mai credibili şi fără „pete“ penale sau de integritate.
Înlocuirea avocatului poporului. De asemenea, se poate face repede prin retragerea sprijinului politic şi votarea unei alte persoane mai credibile.
Respingerea iniţiativelor din Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupţie. Toate aceste iniţiative se pot centraliza atât la Cameră cât şi la Senat şi puse urgent pe ordinea de zi şi respinse la vot.
E adevărat că mai sunt multe alte revendicări dar ele ţin de Executiv. Noul Guvern sperăm să fie un guvern tehnocrat susţinut de toate partidele parlamentare, care va lua cât mai rapid măsuri transparente de modificare a unor CA-uri şi AGA de la companiile de stat precum şi să prezinte în cel mai scurt timp bugetul României pe anul 2016. Tot la fel de adevărat este că noi, partidele politice, trebuie să ne revizuim statutele şi să introducem în ele criterii foarte stricte privind candidaţii la alegeri şi a persoanelor numite să ocupe funcţii publice. Şi acest lucru se poate face repede, comisiile de statut să înceapă să lucreze la aceste criterii din nou, să le revizuiască iar Congresul partidului să le voteze. De asemenea, atenţie maximă la membrii de partid cu probleme de integritate şi penale. Aceştia să fie repede analizaţi şi puşi în acord cu statutul partidului şi decăzuţi din toate funcţiile publice şi politice pentru a nu mai lăsa loc de interpretări.
Cred în continuare că viaţa trebuie să meargă înainte şi tinerii noştri trebuie să se distreze în cluburi. Atenţie maximă, primăriile trebuie să se asocieze cu firmele organizatoare care deţin cluburi şi să investească în PPP (parteneriat public privat). Aşa cum se cheltuie bani pentru fotbal, volei şi alte sporturi şi pentru pieţe agroalimentare, trebuie să se cheltuiască bani şi pentru amenajarea acestor cluburi de muzică şi distracţie pentru tineri. Amenajările trebuie să fie la standarde înalte, cu uşi de evacuare multiple şi cu o implicare mai activă a jandarmilor şi poliţiei locale în zona cluburilor respective.
ing. Dorin Păran, senator PNL Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago