DECLARAŢIE DE PRESĂ: Ajutorul Guvernului României pentru CEH este aprobat şi de Uniunea Europeană

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 38 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara. Anunţul oficial a fost deja făcut.
Comisia a ajuns la concluzia că ajutorul de salvare temporar în valoare de 38 milioane de euro (167 de milioane de lei) care urmează să fie acordat de Guvernul României Complexului Energetic Hunedoara este conform cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat. Comisia a constatat că ajutorul a fost limitat la suma necesară pentru a-i permite Complexului Energetic Hunedoara să îşi desfăşoare în continuare activităţile de exploatare a centralelor sale electrice în următoarele şase luni.
Astfel, aşa cum a promis, Guvernul va acorda complexului energetic împrumuturi pe termen scurt, care să îi permită să îşi plătească creditorii şi să îşi menţină activităţile de exploatare până când va fi în măsură să prezinte un plan de restructurare. La sfârşitul celor şase luni, producătorul de cărbune şi electricitate va rambursa ajutorul sau România va notifica un plan de restructurare, care va stabili măsurile de asigurare a viabilităţii pe termen lung a companiei.
Complexul Energetic Hunedoara este singurul furnizor de energie termică în oraşele din Valea Jiului şi din municipiul Deva. Complexul Energetic Hunedoara are aproape 6.500 de salariaţi, care activează în cadrul a patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) şi a două termocentrale care au acoperit în 2013 circa 7 la sută din consumul de energie la nivel naţional.
Demersul acesta reprezintă parcurgerea de către Guvernul Victor Ponta a încă unei etape în încercarea de a salva locurile de muncă ale miilor de salariaţi din Valea Jiului. Sperăm ca gestul să fie înţeles şi apreciat la justa lui valoare atât de sindicate, cât şi de parlamentarii din opoziţie. Îi invităm şi pe liderii de sindicat şi pe toţi colegii noştri parlamentari, indiferent din ce partid fac parte, să ne unim eforturile, ca împreună să rezolvăm în beneficiul salariaţilor problemele cu care Complexul Energetic Hunedoara se confruntă în prezent. Şi ne dorim, în primul rând, să ne putem ţine promisiunea faţă de oameni, oferindu-le şansa unei vieţi mai bune şi a unui viitor mai sigur.
22 aprilie 2015,
LAURENŢIU NISTOR,
deputat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

6 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

6 ore ago