Categories: ActualitateFlash

Decât să muncească, au renunţat la masa caldă

Oana Mihnea

Primarul municipiului Deva a arătat, ieri, în conferinţă de presă, că numărul celor care beneficiază de masă caldă la cantina socială s-a înjumătăţit din cauza condiţiilor impuse începând cu anul trecut.
Dacă înainte, persoanele nevoiaşe primeau o porţie de mâncare fără să aibă vreo obligaţie sau să îndeplinească nişte cerinţe, între timp, lucrurile s-au schimbat. Trebuie să muncească un anumit număr de ore în folosul comunităţii, pentru a beneficia de acest ajutor.
„Anul trecut, printr-o hotărâre de consiliu, am decis să aibă dreptul la porţiile de mâncare doar cei care muncesc. Din cauza acestui fapt, din 400 de persoane care primeau mâncare anul trecut, acum au mai rămas doar 200. Există şi un grafic care trebuie completat şi o persoană care se ocupă de asta şi nu e vorba de multe ore de muncă în folosul comunităţii, doar de 30 de ore lunar. Se pare că oamenii nu sunt prea obişnuiţi cu munca şi au preferat să se retragă. În concluzie, cu tot ce se primeşte, cu ajutorul primit de la UE şi de la primărie, într-o familie cu patru copii intră aproximativ 2.000 de lei lunar, bani pe care îi suportă contribuabilii“, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Bine au facut ca au refuzat sa munceasca, cu tot riscul
    . Ca in Romania cei ce muncesc n-au timp sa faca bani!Cei ce-si fac curat la locul de munca atunci cand se spala pe dinti, alesii nostri in Parlament, iau de la buget peste 100 de milioane lunar, incluzand si sumele forfetare, fara cazare, diurna, transport, vizite de lucru in strainatate etc. Si nu sunt doar vreo 600, la Parlament sunt vreo 4000 de taietori la frunza pentru caini. La Palatul Victoria sunt mai putini, vreo 3000. Astia au grija de asistatii sociali, inclusiv de cei de la Cantina Primariei.

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

9 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

9 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

9 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

9 ore ago