Decât sã-l finalizeze, mai bine l-au închis!

  Oana Mihnea

Deşi a fost recent asfaltat şi deschis circulaţiei abia în această vară, DJ 706 A, care face legătura între localităţile Visca şi Ţebea, a fost închis pe perioada anotimpului rece.

Unul dintre motivele pentru care s-a dorit construirea acestui drum este acela de a scurta distanţa dintre Ţinutul Moţilor şi localităţile de pe Valea Mureşului. De asemenea, s-a dorit facilitarea accesului la binecunoscutul obiectiv turistic din Ţebea, astfel încât oamenii să aibă o alternativă la drumul care trece prin municipiul Brad. Drumul Judeţean 706 A are o lungime de aproximativ 15 kilometri, însă a fost închis circulaţiei prin  aşezarea unor panouri de avertizare.
Pentru a afla motivele luării acestei decizii, drumul aparţinând Consiliului Judeţean, am luat legătura cu Dorin Gligor, vicepreşedintele CJ,  care a preluat în urmă cu două zile funcţia de conducere. „Este adevărat că drumul respectiv a fost închis pe perioada 15 noiembrie-15 martie. Motivul este acela că drumul nu a fost finalizat şi nu există parapeţi de protecţie. În consecinţă, este foarte periculos pentru şoferi să parcurgă acest traseu, pentru că există riscul de producere a unor accidente grave. Deşi trebuia finalizat cu mult timp în urmă, nu ştiu de ce nu s-a întâmplat acest lucru. Am trimis deja o echipă de la Direcţia Tehnică a instituţiei noastre la faţa locului să vadă care este situaţia şi, în cel mai scurt timp, vom lua măsurile necesare.“
De precizat că, acest drum este construit prin pădure, fiind numeroase curbe strânse şi râpe adânci pe alocuri. Mai mult decât atât, pe tot parcursul celor 15 kilometri, nu există semnal la telefonul mobil.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

10 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

10 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

10 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

10 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

10 ore ago