Categories: Sport

De trei ori medalii la ştafetă

Ciprian Marinuţ

Înotătoarele de 12 ani din ştafeta CSS Hunedoara au cucerit medalii de toate culorile (aur, argint şi bronz) la Campionatul Naţional de Poliatlon, desfăşurat, în week-end, la Piteşti, iar Denisa Iluca şi Ancuţa Păiuş au completat palmaresul clubului hunedorean cu două medalii în probele individuale.

Patru medalii şi locul doi la general

Denisa Ilucă, Andra Mălina, Andreea Gherghe şi Alexandra Boriţa de la CSS Hunedoara au fost componentele celei mai medaliate ştafete de la categoria 12 ani a Naţionalelor de Poliatlon (n.r.-competiţie în care participanţii sunt obligaţi să înoate în toate probele existente, nu doar în cele preferate). Hunedorencele au fost pe podium în trei dintre cele patru curse de ştafetă la care au participat şi au cucerit medalii de toate culorile. Sportivele antrenate de Zeno Giurasa au fost răsplătite cu strălucirea aurului în cursa de 4×50 metri liber, au luat argintul în proba de 4×100 metri liber şi bronzul la 4×100 metri mixt. În plus, Denisa Iluca a obţinut argintul în proba de 100 metri bras şi locul patru la 100 metri spate, tot la categoria 12 ani. Cu aceste rezultate valoroase, CSS Hunedoara a ocupat locul secund, dintre peste 40 de cluburi participante, la categoria 12 ani fete. „Performanţa de la acest concurs e rodul talentului fetelor şi a seriozităţii şi a muncii asidue de la antrenamente. La un astfel de concurs se vede dacă sportivele au învăţat perfect abc-ul celor patru stiluri de înot şi dacă pot începe să se specializeze şi să facă performanţă. Locul doi la echipe la 12 ani fete demonstrează că am muncit cu profesionalism”, a spus antrenorul Zeno Giurasa.

Excepţia de la categoria 11 ani

Palmaresul clubului hunedorean la competiţia de la Piteşti a fost completat de medalia de argint obţinută de Ancuţa Păiuş la 50 metri bras la categoria 11 ani fete. La băieţi, cel mai bun rezultat l-a obţinut Mihai Pavel, care s-a situat pe locul şase în proba de 50 metri fluture la categoria 13 ani. „A fost un concurs extrem de solicitant, întrucât e dificil pentru copii să înoate în toate probele competiţiei. Îmbucurător e că toţi au reuşit să-şi îmbunătăţească timpii şi că ne-am îndeplinit obiectivul la medalii, în contextul în care s-a înotat foarte rapid”, a spus Anca Băjan, antrenoarea sportivei Anca Păiuş, fiica a doi antrenori de karate.

Sportivii juniori de la CSS Hunedoara vor participa în perioada 14-18 aprilie la Campionatul Naţional de Seniori, pentru a acumula experienţă, iar în perioada 22-25 aprilie, vor ataca medaliile la Naţionalele de juniori de la Baia Mare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

6 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

6 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

6 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

6 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

6 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

6 ore ago