Comunitate

De la învățământ primar/gimnazial și până la școală postliceală sanitară, le găsești în cadrul Colegiului Național ,,Iancu de Hunedoara”

Magdalena Șerban

Asistența medicală este una dintre cele mai bine plătite meserii, în acest moment. Prin urmare, dacă vrei să fii asistent medical, ai toate motivele să o faci. Fie că ți se pare o carieră frumoasă, dorești să îți schimbi profesia sau simți că menirea ta este să ai grijă de oameni suferinzi, ai la dispoziție multe opțiuni, pe o piață a muncii care are nevoie de tine. Şcoala Postliceală Sanitară Hunedoara, instituție acreditată, îți oferă această posibilitate.

Adresabilitate vastă
Școlile postliceale sanitare sunt printre cele mai căutate instituții de învățământ, asigurând șanse mari pentru un serviciu în sistemul public și privat, atât în țară cât și în străinătate. Ba mai mult, din 2018, stu­diile postliceale sanitare pot fi echi­va­late. Astfel, absolvenții cu diplomă de bacalaureat pot continua studiile în în­vă­ță­mântul superior medical (condițiile dife­ră de la universitate la universitate). Dacă alegi să urmezi cursurile uneia dintre cele mai apreciate și bine cotate, Școala Postliceală Sanitară Hunedoara, poți opta pentru ASISTENT MEDICAL GENERALIST (84 de locuri bugetate și 56 cu taxă), ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE (28 de locuri bugetate) sau ASISTENT MEDICAL DE BALNEO­KINETO­FIZIOTERAPIE (28 de locuri cu taxă). Pentru a te înscrie, ai nevoie de dosar plic care să includă diplomă de Bacalaureat (original și copie) sau cer­ti­ficat de 12 clase (pentru cei care nu au pro­movat examenul de Bacalaureat); foaie matricolă (original şi copie); cer­ti­ficat de naștere (copie); certificat de căsătorie (copie, dacă este cazul); copie carte de identitate; adeverinţă medicală de la medicul de familie (sănătos clinic şi fără a fi în evidenţă cu boli psihice); cerere de înscriere tip (de la secretariatul şcolii); taxa de înscriere ce înseamnă 160 lei, depusă în contul Colegiului Național ,,Iancu de Hunedoara” Cod Fiscal 3628817, Cod IBAN RO10TREZ36721E330500XXXX, deschis la Trezoreria Hunedoara plus taxa de şcolarizare (pentru locurile cu taxă), însumând 2.800 lei. Înscrierile se acceptă până în data de 27 iulie 2023, în intervalul orar 9:00-1400 ( zilele lu­cră­toare). Admiterea se face pe bază de test grilă, iar grilele se găsesc accesând link-ul: https://sites.google.com/site/sanitarhd/admitere-2023. Susţinerea testului grilă va fi în data de 01.08.2023, între orele 9.00-11.00. Rezultatele se vor afişa în data de 01.08.2023, ora 16.00. Totodată, contestaţiile se pot depune în data de 02.08.2023, între orele 9:00-11:00. După afişarea rezultatelor finale din data de 02.08.2022, candidaţii vor confirma personal ocuparea locului, în perioada 03-04.08.2023, interval orar 9:00 -14:00. Confirmarea pentru locurile cu taxă pre­supune achitarea sumei de 700 lei (adică ¼ din taxa anuală de șco­la­ri­zare) și pre­zentarea dovezii. Nevalidarea locului va duce la respingerea can­di­da­tu­lui, ur­mând a fi ocupat de candidaţii declaraţi respinşi, în or­dinea mediilor. Orice detaliu poate fi obținut de la Școala Postliceală Sanitară Hunedoara, cu sediul pe Strada Nicolae Bălcescu, nr.7, municipiul Hunedoara, telefon 0254 712 204/Fax: 0254 712 204. Online: https://sites.google.com/site/sanitarhd/ sau
http://postlicealasanitarahd.blogspot.com.

În atenția elevilor și a părinților acestora
Totodată, reamintim că în cadrul colegiului, în ce privește ciclul primar este disponibilă 1 clasă axată pe învă­țământ tradițional – mai precis în sediul colegiului, aflat în municipiul Hunedoara, Strada Victoriei plus 1 clasă Step by Step, în cadrul sediului de pe B-dul Decebal. Pentru gimnaziu sunt active 3 clase intensiv engleză (sediul din Strada Victoriei) și 1 clasă la sediul de pe B-dul Decebal.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

9 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

9 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

9 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

9 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

9 ore ago