Categories: Editorial

De ce a pierdut Mircia Muntean?

Acum, că se cunosc rezultatele finale ale scrutinului de duminică, ce putem să spunem? Felicitări învingătorilor, cinste învinşilor! Dar, fiindcă am fost un susţinător declarat al lui Mircia Muntean în bătălia sa electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, bătălie pe care a pierdut-o, voi face câteva referiri la cele întâmplate.
Este clar că Mircia Muntean, cu toată experienţa pe care a acumulat-o în ale politichiei, a dovedit oarece naivitate în această luptă electorală. A dat dovadă de naivitate, crezând că doar charisma sa şi faima de primar care a transformat Deva dintr-o prăfuită urbe provincială, într-un oraş modern, la care se adaugă spectacolele gratuite oferite oamenilor şi strânsul a mii de mâini prin oraşele şi satele judeţului, îi vor fi suficiente ca să câştige bătălia  electorală cu contracandidaţii săi. A dat dovadă de naivitate, fiindcă n-a ţinut cont, în primul şi primul rând, de faptul că adversarii săi vor apela la orice mijloace pentru a-l învinge.
Era clar că principalul contracandidat al lui Mircia Muntean pleca din start cu două mari atuuri faţă de acesta: se afla deja la cârma judeţului şi avea în spate USL, o alianţă de partide aflată pe val, care reuşise să preia şi guvernarea. Era, de  asemenea, clar că Mircia a fost obligat ca în această bătălie să se alieze cu democrat-liberalii, în contextul în care PDL se afla în cădere liberă. Nu avea ce face, îi trebuia un aliat cu structuri în întreg judeţul, în condiţia în care UNPR exista doar cu numele în Hunedoara. Dar nu pot trece peste faptul că Mircia Muntean nu s-a gândit, el şi echipa sa de campanie, că adversarii săi, indiferent care au fost aceştia, pentru a câştiga, nu se vor da în lături de la nici o şmecherie, prin care să-i diminueze şansele. Şi nu şi-a luat măsurile necesare pentru a le contracara. Şi dau doar un singur, dar elocvent, exemplu de asemenea şmecherie, din păcate, permisă de lege, pe care, din neatenţie sau din alt motiv, Mircia şi oamenii din echipa sa n-au luat-o în calcul, nereuşind s-o contracareze. Înscrierea pe lista de candidaţi pentru preşedinţia consiliului judeţean a “clonei” Mircea Muntean, cu siglă aproape identică (USPe), care i-a furat lui Mircia peste 8.000 de voturi, şi i-a mai anulat alte câteva mii. Asta, ca să nu mai amintesc aici şi de alte asemenea metode, în urma cărora Mircia a pierdut, probabil, sute sau chiar mii de voturi şi, în final, alegerile. Dar, ca să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, trebuie să recunoaştem că învingătorul în scrutinul de duminică nu putea câştiga doar prin voturile pierdute de Mircia în urma acestor şmecherii. Este clar că şi el a avut un număr foarte mare de susţinători care i-au dat votul, astfel, n-avea cum să ajungă la scorul confortabil cu care a câştigat alegerile.
Ce ar mai fi de spus? Cu toată această înfrângere, cred că Mircia Muntean nu trebuie considerat un personaj terminat din punct de vedere politic, aşa cum declară adversarii săi. El a obţinut peste 81.000 de voturi, asta, fără să luăm în calcul pe cele 8.000, furate de “clona” sa şi cele alte câteva mii, anulate tot din acest motiv. Deci, este clar că Mircia a contribuit în mare măsură la scorul de peste 22 la sută obţinut de USP, adică uneperişti şi democrat-liberali, în judeţul nostru. În Deva, Mircia Muntean i-a învins categoric pe adversarii săi. Dacă va şti, în următoarele patru-cinci luni, să-şi menţină alături electoratul rămas fidel, din municipiul pe care l-a păstorit timp de 16 ani, atunci, acesta are toate şansele să ajungă din toamnă reprezentantul Devei în Parlamentul României.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • vreau sa va spun MIRCIA nu stie sa fure voturi, iar echipa sa este profesonista si cinstita

  • Da dar cu hienele astea nu merge sa lupti doar cinstit, v am mai spus votul la comune a fost manevrat aproape 100% de catre molot si camarila

  • SA NU UITAM TOTUSI DE INCENDIUL DE LA TIPOGRAFIE UNDE NU STIM CATE BULETINE AU ARS SI CATE NU ,SA NU UITAM DE "FLOTANTII" DE LA MARTINESTI SA NU UITAM DE MULTE ALTE MIZERII CARE LE-AU FACUT USL.

    MIRCIA CAPUL SUS SI LUPTA IN CONTINUARE!
    TARE MI-E TEAMA CA O SA PLANGEM DUPA PRIMARUL CARE L-AM AVUT!DESI TOTI L-AM INJURAT MACAR O DATA!

  • Cu, sau fara sprijinul specialistilorbatalia a fost pierduta!!Dar nu inseamna ca Mircia Muntean a pierdut si razboiul!!!
    Vorba proverbului cu "piciorul in fund..."
    Ramine de vazut , abia de acum , daca Mircia M. este luptator sau nu, daca stie si daca intradevar a meritat sa fie ales de deveni de patru ori in fruntea acestei urbe(cam ponosite, avind in vedere ca este folosita drept moneda de schimb, pentru toti neavenitii, de alde udemeristi pecisti si alti sectanti..)
    Depinde doar de el si de ce oameni isi alege prin prejma lui si in special de partidul care il va sustine. Sa speram insa ca nu va apela la specialistii gen Monalise si Sandel(Gruian)

  • hai nu-l mai plangeti pe taranoiul mircia!a fost ,este si va fi un.....taran prost ,scoala serioasa zero ,minte iq same

  • Ati uitat un factor important care a dus, in raport cu principalul contracandidat, in special la acordarea de voturi nule. Aroganta lui Mircia, termeni des folositi ca "primaria mea", "judetul meu", "eu fac...", etc.si comportamentul asemenea acestor termeni cat a fost primar. Parca ar fi fost crescut si educat de catre PDL.

  • iata elementele care au dus la pierderea alegerilor:
    - eu spun ca e un echilibru intre Mircia si Mircea, deoarece acest aspect este contrabalansat cu USP - USL . Aici vedem ca ambele tabere folosesc aceleasi mijloace - manipularea electoratului prin metode artificialem nu prin convingerea oamenilor despre utilitatea proiectelor lor
    - copy-paste la toate actiunile contracandidatului: daca molotz a facut o scrisoare denigratoare, la fel a facut si Mircia Muntean, in loc sa contracareze cu ceva consructiv, ceva util pt electorat.
    - afisarea unei sustineri pe fata pt candidati la primarii, aflati pe trend de schimbare, dubiosi, neagreati de electorat, chiar aflati in opozitie cu USP, de genul Timis - Hateg(acolo a aparut Muntean cu fular rosu la gat si impreuna cu Timis- greseala de stratetgie foagranta!!!);
    - pomeni electorale, concerte pe zeci de mii de euro, atitudine politicieneasca in acelasi stil mioritic.
    - zone importante si reprezentative neacoperite;
    DACA VREI SA FII ELEMNETUL PENTRU SCHIMBARE, TREBUIE SA ARATI IN CAMPANIA ELECTORALA CA ESTI ALTFEL !!!

  • Rezultatele alegerilor au fost absolut previzibile.
    Alianta cu PDL a facut ca Mircia Muntean sa piarda foarte multe voturi. Cei care au fost nenorociti de PDL (si nu au fost deloc putini), nu puteau vota PDL. Greseala de calcul elementar.
    Cea mai amuzanta situatie este aceea a aparitiei contracandidatului Mircea Muntean, care ati uitat cand a aparut si cine la inventat???
    Pai...l-a inventat PDL-ul la alegerile din 2008(vezi rezultate alegeri locale 2008 pe site-ul BEC), pentru exact acelasi scop.
    De tot hazul !!!
    Foarte "tare" e politica la romani. Predictibilitatea asta spune multe, dar nu ma gandesc la ce spune ca...e trist.

  • Mircia a facut multe pt deveni si speram sa faca si de acum inainte!
    Mult succes!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

3 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

3 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

3 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

3 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

3 ore ago