Actualitate

Dascălii, cu nervii întinși la maximum, amenință cu „înghețarea” anului școlar

Dascălii hunedoreni au pro­testat, ieri, din nou, mărșăluind prin Centrul Devei, nemulțumiți că nu li se măresc lefurile. Protestatarii in­sistă cu solicitările, dar guvernanții nu fac nimic.

Nu cunosc noua lege
„Este a treia săptămână de proteste. Mo­tivul este același, salarii mici, fără sporuri, nu se respectă legea. Este un protest pentru o salarizare decentă, pentru respectarea legii. Noi nu cunoaștem această nouă Lege a Educației. Nu prea înțelegem nimic, vrem o nouă Lege a Educației, dar o fac tot ca pe cea veche. Nu mai înțelegem nimic din ce fac politicienii.
Tragem un semnal de alarmă atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Nu ne dorim să „înghețăm” anul școlar, dar dacă nu ni se rezolvă solicitările, nu vom avea încotro. Se lucrează deja la referendumul pentru de­clan­șarea grevei generale. Vom parcurge toate etapele legale, încercăm să negociem. Vom protesta, așa cum fac deja colegii din Brad, în fața școlii, câte 5-10 minute în fiecare zi”,
Potrivit liderului sindical, un debutant din Învățământ, după 5 ani de facultate, câștigă 3.000 de lei, iar un profesor, la apogeul ca­rierei, după 40 de ani de activitate, are un salariu de 5.000 de lei. (S.P.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

19 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

19 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

19 ore ago