Categories: Sport

Dă din… pumni pentru Mondiale

Ciprian Marinuţ

Pugilistul Maike Cioacă, antrenat de Ilie Captari la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Hunedoara, a ajuns în finala unui puternic turne internaţional din Azerbaidjan şi are mari şanse să participe la Campionatul Mondial de Tineret, care va avea loc în aceeaşi ţară, în perioada 20 aprilie – 2 mai.

Cel mai bun dintre români

Şase pugilişti din Centrele Naţionale de Pregătire Olimpică de la Hunedoara şi Mangalia, câştigători ai Cupei României, au fost selecţionaţi de Federaţia Română de Box pentru a participa la puternicul turneu din Azerbaidjan. Dintre toţi românii care au înfruntat boxeri din Algeria, Azerbaidjan, Kazakstan, Uzbekistan, Turcia şi Georgia, cele mai bune rezultate le-a obţinut Maike Cioacă. Sportivul din Craiova, care se pregăteşte de aproape un an în Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Hunedoara, sub comanda antrenorului Ilie Captari, a cucerit medalia de argint, după patru meciuri extrem de disputate şi echilibrate. Cioacă s-a calificat în finala categoriei 51 de kilograme, după victorii la limită, în faţa a doi sportivi din ţara gazdă şi a unuia din Algeria şi a pierdut locul I în faţa unui boxer din Azerbaidjan, la preferinţa arbitrilor, după un duel egal ca punctaj.

Ambiţie şi capacitate de mobilizare

Antrenorul Ilie Captari l-a lăudat pe Cioacă pentru meciurile excelente din Azerbaidjan şi spune că aproape sigur acesta va reprezenta România la Campionatul Mondial de Tineret, care va avea loc în aceeaşi ţară, în perioada 20 aprilie – 2 mai. „În primul tur, Maike s-a impus, la preferinţa arbitrilor, după 4-4 şi 9-9 la muşte (lovituri neconsemnate de calculator, dar punctate de doi dintre cei trei arbitri n.r.), în faţa unui boxer din Azerbaidjan. În turul doi, a câştigat la limită, scor 1-0, contra altui pugilist al ţării gazdă, iar în semifinale, a dispus, după 3-3 şi 7-6 la muşte, de un algerian. În finala cu boxerul numărul unu al gazdelor, a fost iar egal 1-1 şi 3-3 la muşte, dar Cioacă a pierdut la preferinţa arbitrilor. Oricum, a dovedit multă ambiţie, o excelentă capacitate de a se mobiliza în ring şi un moral pozitiv, iar cu aceste ingrediente poate face performanţe. Sunt şanse mari ca Federaţia să decidă ca el să boxeze la Mondiale, iar dacă va urca în ring poate obţine un rezultat de prestigiu”, a spus Ilie Captari.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago