Curtean, între administrator public şi ales local

Anamaria Nedelcoff

Dorin Curtean (foto) are la dispoziţie câteva zile până când va trebui să decidă dacă renunţă la mandatul de consilier local pentru a-şi menţine funcţia de administrator public al oraşului Petrila.

Nu crede că e nevoie de un nou examen
El recunoaşte că în prezent se află în stare de incompatibilitate şi că ar prefera să fie în continuare administrator public, întrucât venitul ar fi mai mare decât dacă ar opta pentru funcţia de consilier local. „Funcţia mea de administrator public este incompatibilă cu cea de consilier local. Vreau să văd la ce discuţii se va ajunge şi recunosc că această funcţie m-ar avantaja. Încă nu mi-am cântărit bine lucrurile. Cert este că eu am dat concurs pentru acest post şi nu văd de ce s-ar organiza un nou examen”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Dorin Curtean.

Primarul aşteaptă să vadă ce hotărăşte
Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila, spune că aşteaptă ca prima mişcare s-o facă Dorin Curtean şi abia după aceea se va decide dacă are nevoie de un alt administrator public. „Dorin Curtean are obligaţia, conform legii, ca din data de 28 iunie, când a depus jurământul, în termen de 15 zile, să se decidă ce vrea, fiindcă la momentul acesta, este incompatibil. După ce se va hotărî el ce face, voi decide şi eu ce fac. Nu exclud faptul ca, dacă el va alege funcţia de administrator public, să organizez un nou concurs pentru acest post”, a precizat primarul Ilie Păducel.
Curtean a părăsit PDL înainte de alegeri, ca să se înscrie în PC, el candidând pentru funcţia de primar al Petrilei din partea conservatorilor.

MesagerulHunedorean