Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­deţean Hunedoara, în parteneriat cu In­sti­tutul Confucius din Sibiu şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu continuă proiectul început în anul 2013, proiect cultural-educativ ce are drept componentă centrală organizarea de cursuri de limbă şi cultură chineză la Deva.
Interesul pentru civilizaţia şi cultura chineză, pentru artele specifice acestei
ţări, pentru istoria şi economia Chinei, a fost tot mai mare şi un public tot mai numeros
ni s-a alăturat în aceşti ani de când
am demarat parteneriatul. Cererile de în­scriere la cursurile de limbă şi cultură chin­eză sunt tot mai numeroase şi provin de la oameni de toate vârstele şi de diverse pro­fesii.
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva anunţă, pe această cale, organizarea în continuare a cursurilor gra­tuite de limbă şi cultură chineză şi în anul uni­versitar 2021-2022.
Înscrierea la curs se va face de către cei in­teresaţi, personal, pe baza actului de iden­titate, la Secretariatul Bibliotecii Judeţene, în perioada 1 martie – 28 mai 2021, de luni până joi, între orele 8.30 şi 16.00, vineri între orele 8.30 şi 13.30, în limita locurilor di­s­ponibile (100 de locuri).
Cursurile vor începe în ziua de 4 octombrie 2021.
Cei care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul şi privilegiul de a se fami­liariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaşte din ce în ce mai bine cul­tura, civilizaţia şi o bună parte din tra­diţiile poporului chinez. De asemenea, cu­noaş­terea limbii chineze va fi o oportunitate pentru viitorii cursanţi de a aplica pentru obţinerea unor burse de studiu în China.

Ioan Sebastian Bara,
managerul Bibliotecii Judeţene
„Ovid Densusianu” Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.