Actualitate

Cursanţii de limbă chineză, la momentul bilanţului

În această toamnă, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva şi Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu au organizat festivitatea de decernare a diplomelor absolvenţilor cursului de limbă chineză care au susţinut examenul HSK. Aceste cursuri au reuşit să atragă un mare număr de persoane, de diferite vârste şi ocupaţii, doritoare să pătrundă tainele limbii chineze şi să afle cât mai multe despre străvechea civilizaţie a Chinei.

Au fost adresate calde felicitări pentru promovarea în următorul an a cursurilor de limbă şi civilizaţie chineză de către Mircea Flaviu Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara, Maria Ştefănie, inspector şcolar general, Gheorghe Ioan Mihuţ, preşedintele Clasei Confucius din Deva, prof. univ. dr. Wang Jiong, directoarea Institutului Confucius din Sibiu şi a prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, preşedintele Institutului Confucius din Sibiu, subliniindu-se faptul că aceste cursuri au presupus un efort deosebit pe care, însă, cursanţii l-au depus cu mare plăcere şi cu folos.
În cadrul festivităţii au fost adresate mulţumiri Institutului Confucius din Sibiu cu care Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva şi Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au o frumoasă colaborare, institut cu care în urmă cu cinci ani au fost puse bazele acestui ambiţios şi foarte frumos proiect cultural. Institutului Confucius i se cuvin cele mai calde felicitări pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, pentru specialiştii şi logistica de care au beneficiat cursanţii noştri.
De asemenea, au fost adresate mulţumiri şi recunoştinţă Consiliului Judeţean Hunedoara, care a înţeles importanţa cu totul aparte a acestui proiect şi ne-a sprijinit în tot ceea ce a presupus efort financiar.
Am pornit de la premisa că limba chineză, cultura şi civilizaţia Chinei se bucură de un interes tot mai mare din partea unui public foarte divers. De aceea, suntem plăcut impresionaţi să constatăm cum literalmente suntem asaltaţi de cereri de înscriere la aceste cursuri.
Biblioteca Judeţeană a încercat să fie tot timpul la înălţimea exigenţelor bunei desfăşurări a acestui proiect ambiţios, am fost tot timpul alături de cursanţi, am căutat să le oferim cele mai bune condiţii de studiu.
Cursanţii au marele privilegiu de a pătrunde, cu răbdare şi perseverenţă, în tainele unei limbi deloc uşoare, cu o simbolistică specială, o limbă care le va permite să cunoască istoria, cultura, civilizaţia, tradiţiile unei civilizaţii care a marcat istoria omenirii. Acum a fost traversată cu succes o etapă, pe cursanţi îi aşteaptă alte luni de muncă, dar efortul le va fi răsplătit pentru că vor descoperi singuri universul nesfârşit al acestei uimitoare civilizaţii.
Cursurile au fost predate de specialişti de elită, care au reuşit să-i introducă pe cursanţi în tainele limbii chineze, care au reuşit să le trezească curiozitatea şi dragostea pentru marea cultură a Chinei.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago