Curs de pictură la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­deţean Hunedoara, îşi reia activităţile cul­tural-educative întrerupte în ultimele luni şi, treptat, oferă iubitorilor de frumos prilejuri de a petrece timpul liber în mod plăcut şi creativ.
În acest sens, pornind de la ideea că există mulţi oameni talentaţi, oameni care doresc să-şi dezvolte şi să-şi pună în valoare abilităţile cu care au fost înzestraţi, instituţia noastră va organiza un curs de pictură pentru adulţi.
Cursul se va desfăşura în cadrul Clubului de arte plastice pentru adulţi „Curcubeu” şi va fi orientat spre însuşirea unor tehnici de pictură specifice artelor decorative. Cursanţii vor învăţa să transforme obiectele banale în veri­tabile lucrări de artă, să dea viaţă nouă unor lucruri vechi.

Cursul va dura 20 de ore repartizate pe durata a 5 zile, astfel:
1. Pictură pe materiale textile (pânză, mă­tase, bumbac, blug etc.) prin realizarea unor imagini figurative sau abstracte, folosind combinaţii de culori şi linii;
2. Pictură pe piele (genţi, haine, încălţă­minte) cu ajutorul culorilor, realizând decora­ţiuni originale, personalizate;
3. Pictură şi realizarea de imagini prin teh­nica decupajului pe diverse alte obiecte din sticlă, lemn, piatră, metal etc.
Acest curs este menit să ofere participanţilor, pe lângă un mod plăcut de petrecere a tim­pului, posibilitatea de a-şi dezvolta aptitudini artistice, talente care până acum au fost în stare latentă. Este şi un bun prilej de a ieşi din starea de îngrijorare, temere şi anxietate care au avut un impact negativ asupra stării su­fleteşti a tuturor.
Înscrierile se fac la Secretariatul instituţiei, în perioada 01.03.2021 – 12.03.2021, pe baza cărţii de identitate, de luni până joi, între orele 8.30 şi 16.00, vineri între orele 8.30 şi 13.30. Cursul începe în data de 25.03.2021.

Ioan Sebastian Bara,
managerul Bibliotecii Judeţene
“Ovid Densusianu” Deva

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

20 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

20 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

20 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

20 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago