Cupeţiu vrea să zboare cu avionul

Natalia Bumbac02 cupetiu

Ieri, pe rolul Tribunalului Hunedoara dosarul „baronilor fierului” a avut un nou termen de judecată. În timpul şedinţei, apărătorii părţilor din dosar au specificat ce probe doresc a fi administrate în faza de cercetare judecătorească. Tot atunci, mai mulţi avocaţi au solicitat efectuarea unei expertize financiar-contabile a documentelor contabile existente ca probe la dosar.
O altă cerere a venit din partea lui Dorin Cupeţiu (foto), cercetat în acest dosar. Acesta a solicitat permisiunea instanţei să folosească aeronava Cesna 182T aflată în proprietatea sa, asupra căreia instanţa a instituit sechestru asigurator. Motivul pentru care Cupeţiu doreşte să scoată aparatul de zbor din hangar este unul strict economic. Din susţinerile avocatului său, din momentul în care avionul a fost pus sub sechestru, din cauza că nu l-a putut folosi, Cupeţiu s-a ales cu un prejudiciu de 277.000 lei. Banii s-au adunat din taxele pe care le-a plătit pentru asigurarea aeronavei, verificările tehnice, dar şi din salariul plătit pilotului pe care nu l-a concediat. Avocatul a mai adăugat că prin menţinerea interdicţiei de a folosi aeronava, aparatul ar putea deveni inutilizabil, deteriorându-se. În acest fel, nici scopul sechestrului asigurator nu va fi îndeplinit, deoarece statul nu va avea de unde să recupereze eventualele prejudicii stabilite la finalul procesului. Asupra tuturor cererilor adresate în şedinţa de ieri, instanţa a stabilit să se pronunţe la termenul viitor.
Reamintim că în 2012, gruparea formată din 12 hunedoreni, printre care Dorin Cupeţiu, Adrian Filer şi Gheorghe Uscatu, a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT. Aceştia sunt acuzaţi că au derulat activităţi comerciale ilegale, iar prejudiciul creat statului se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.