Cupeţiu, cu un picior în libertate

Cristina Ghenea

Omul de afaceri Dorin Cupeţiu, singurul din dosarul evaziunii fiscale de la Hunedoara, care rămăsese în spatele gratiilor, ar putea fi eliberat. Magistraţii Tribunalului şi-au dat acordul pentru înlocuirea măsurii preventive în cazul acestuia.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Ildiko Glăman, în ceea ce-l priveşte pe Cupeţiu, ieri „s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Hunedoara“. Condiţia este ca afaceristul să respecte mai multe obligaţii, printre care şi cea de a nu se întâlni şi de a nu lua legătura, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi din dosar. „Decizia poate fi atacată prin recurs, în termen de 24 de ore de la pronunţare, iar instanţa a dispus punerea, de îndată, în libertate, a inculpatului, la data rămânerii definitive a acestei hotărâri“, a mai precizat Ildiko Glăman.
Dorin Cupeţiu a fost arestat la începutul lunii octombrie a anului trecut, în urma destructurării unui grup infracţional acuzat de evaziune fiscală şi delapidare. Prejudiciul, în dosar, a fost stabilit la 1,8 milioane de euro, iar pe lângă Cupeţiu, au mai fost trimise în judecată alte 11 persoane, printre care şi Adrian Filer şi Florin Uscatu. În urmă cu aproximativ două săptămâni, magistraţii au decis disjungerea acestei cauze, întrucât trei dintre inculpaţi – respectiv Dan Balint, Călin Udrea şi Dorin Şionei – şi-au recunoscut faptele. Aceştia îşi vor primi sentinţele peste două zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.