Categories: Actualitate

Cum și-a umilit un tată alcoolic copiii. Fetiță strangulată cu șnurul de la rochiță

Maximilian Gânju

Patru copilași au fost suspuși la umilințe greu de imaginat chiar de tatăl lor, un in­divid dependent de alcool și droguri. Vic­timă a abuzurilor a fost și mama copiilor, dar femeia și-a iertat călăul. Minorii au fost luați de stat, dar părinții i-au cerut înapoi.

Au asistat la scenele de groază
Copiii au fost preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara și dați în plasament asistenților maternali profesioniști, în baza unei decizii a instanței de judecată. Tatăl abuzator, în vara acestui an, a lovit-o pe fetiță în timp ce-și bătea soția, iar copila a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Lupeni și, ulterior, internată îm­preuna cu mama la Timișoara. Familia a fost consiliată în mai multe rânduri de an­ga­jații Direcției de Asistență Socială Aninoasa, dar minorii au fost în continuare neglijați și au asistat la scenele de bătaie dintre părinți. Individul este alcoolic și se droga cu pre­na­dez, iar apoi provoca scandal, își bătea con­soar­ta și-și alunga copiii de acasă. Minorii au povestit că trebuiau să doarmă într-o ma­gazie, erau lăsați de părinți fără mâncare și nevoiți să meargă la biserică ca să ceară de po­mană oamenilor îmbrăcăminte, încălță­minte sau alimente.

Umilințe greu de imaginat
Fetița cea mică a povestit asistentului ma­ter­nal despre un episod în care tatăl a lovit-o pe mamă cu ușa de la dulap în cap, iar când a intervenit a fost lovită cu un ciob de sticlă de la geamul spart de tatăl ei. Apoi, într-o altă seară, fiind tot sub influența substanțelor halucinogene, tatăl i-a legat de gât un șnur de la o rochiță, fiind necesară intervenția fra­telui mai mare, pentru a fi lăsată să respire. Un alt incident a avut loc pe fondul geloziei, când tatăl a aflat că mama lor are un iubit, moment în care tatăl a cumpărat un pepene și a lovit-o cu el în cap. Altă dată, mama a fost lovită de tată cu un topor în picior și în mână, acesta a aruncat și cu o coadă de mătură, dar a lovit-o pe fetiță. Atât mama cât și agre­sorul au cerut Tribunalului Hunedoara să le fie dați înapoi minorii aflați în grija statului. ”Mama minorilor a declarat că în data de 21.11.2021, între cei doi soți s-a iscat un nou scandal, în care tatăl a smuls niște fire de curent electric și a spart o sticlă de la dulap. În acest context, s-a opinat că în condițiile în care pe numele tatălui a fost emis un ordin de protecție până in luna ianuarie 2022, iar fa­milia nu prezintă garanții morale în ve­de­rea creșterii și edu­cării minorilor, se impune menținerea măsurii de protecție specială”, au decis magistrații Tribunalului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago