Categories: Publicitate

Cum se curăță un aparat de cafea Dolce Gusto

De multe ori ne lăsăm aparatele de cafea Dolce Gusto cu capsule nefolosite pentru o perioadă lungă de timp, fie pentru că am fost în vacanță departe de casă, fie pentru că ne-am plictisit de ele pentru o perioadă de timp sau din orice alt motiv. Cert este că aparatul nostru de cafea Dolce Gusto cu capsule a acumulat murdărie, așa că este necesară o curățare temeinică.

 

Deși utilizatorii nu doresc întotdeauna să își curețe aparatele de cafea Dolce Gusto cu capsule odată ce acestea sunt murdare, mulți dintre noi preferăm să le menținem curate pentru ca gustul cafelei să nu-și piardă din savoare și pentru a prelungi durata de viață a aparatului.

 

Deși curățarea Dolce Gusto nu este dificilă, trebuie să cunoașteți toate părțile aparatului pentru a-l curăța eficient. Va fi necesar să curățați fiecare componentă în parte și cu produsele potrivite, pentru a nu cauza probleme pe care să le regretați într-o zi.

 

Să începem cu cea mai importantă piesă: duza sau injectorul aparatului de cafea. Aparatele de cafea Dolce Gusto cu capsule au o duză excelentă prin care cafeaua curge în ceașcă, după ce apa a fost injectată prin capsula de cafea. Toată cafeaua iese din acest injector de fiecare dată când folosiți aparatul de cafea și este ușor de imaginat cantitatea uriașă de reziduuri care rămâne pe pereții acestuia în timp.

 

Nu mulți utilizatori știu că aparatele de cafea Dolce Gusto cu capsule încorporează un mic ac de curățare care servește exclusiv la curățarea injectorului. Acesta este de obicei localizat și ascuns în partea din spate a aparatului de cafea, o zonă accesibilă doar dacă scoateți rezervorul de apă. În cazul în care nu îl găsiți sau l-ați pierdut, puteți folosi și un ac convențional.

 

Un detaliu important pentru a păstra duza de cafea în stare bună este îndepărtarea capsulelor vechi după fiecare preparare de cafea. Dacă lăsați capsula înăuntru, duza (cu forma care permite penetrarea capsulei) va rămâne în interiorul capsulei înconjurată de resturile de cafea. Veți observa că este posibil să vă fie dificil să ridicați duza dacă uitați să puneți capsula înăuntru după utilizare.

 

Un alt element al aparatului nostru de cafea Dolce Gusto care trebuie păstrat curat este rezervorul de apă. Este convenabil să golim apa la fiecare câteva zile (de exemplu, dacă știm că vom sta câteva zile fără să folosim aparatul de cafea). Evitați formarea de sedimente și depunerea de reziduuri pe pereți și pe fund.

 

Aceasta este apa care va prepara mai târziu cafeaua, așa că nu vreți ca ea să fie în contact cu o suprafață murdară, nu-i așa? De asemenea, din când în când, este bine să îi oferiți o curățare rapidă cu apă și detergent în chiuvetă, dar asigurați-vă că o clătiți și o uscați bine când ați terminat, astfel încât să nu mai rămână urme de detergent în interior.

 

După ce am curățat duza și rezervorul de apă, este timpul să curățăm interiorul aparatului nostru de cafea Dolce Gusto cu capsule. Deși curățarea componentelor interne sună ca și cum ați demonta aparatul de cafea, nu este necesar; vă recomandăm să faci un preparat suplimentar fără capsulă, înainte de fiecare preparare de cafea.

 

Acest proces va curăța circuitul de apă și va îmbunătăți gustul cafelei dumneavoastră. Trebuie precizat faptul că această metodă elimină doar unele sedimente și impurități din apă, deoarece pentru a ataca calcarul, va trebui să efectuăm un proces de decalcifiere.

 

Poate că cea mai murdară parte a aparatului de cafea Dolce Gusto cu capsule este tava de picurare (logic, deoarece servește tocmai acestui scop). În acest caz, murdăria nu vă va afecta cafeaua, deoarece nu intră în contact cu băutura, dar, pentru o simplă chestiune de igienă, este indicat să o clătiți odată la câteva zile, pentru a elimina toate resturile de cafea depuse în ea. În cazul în care apa de cafea s-a uscat prea mult, cea mai bună opțiune este să o puneți direct în mașina de spălat vase.

 

De asemenea, este posibil să constatați că suportul pentru capsule este foarte murdar, ceea ce ar putea face ca acestea să se blocheze, așa că curățați-l cu puțină apă și detergent în chiuvetă sau puneți-l direct în mașina de spălat vase.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago