Categories: Actualitate

Cum să creezi o garderobă capsulă în 5 paşi simpli

Nu ai nevoie de un dressing plin pentru a crea ţinute frumoase şi rafinate. În ultimii ani, conceptul de garderobă capsulă a devenit din ce în ce mai popular. Acesta implica achiziţionarea unui număr limitat de haine, de obicei între 20 şi 30 de piese, pe care să le poţi combina uşor între ele. Astfel, vei putea să alcătuieşti o mulţime de outfit-uri, fără bătăi de cap.

Descoperă cum poţi crea o garderobă capsulă în 5 paşi simpli:

Începe cu o sesiune de curăţenie în dressing

Ca să poţi face loc unei garderobe capsulă şi să îţi transformi stilul vestimentar, începe prin a face curăţenie în dulap. Alege hainele pe care le vei păstra şi donează sau aruncă toate piesele vestimentare pe care nu le foloseşti sau care nu se vor integra în nouă garderobă.

Dacă îţi doreşti să donezi o parte din haine, cauta asociaţii care primesc astfel de donaţii. În oraşele mari este posibil să găseşti chiar şi centre unde poţi lăsa hainele în stare bună, de care nu mai ai nevoie.

În cazul în care nu vrei să donezi sau ai anumite haine care nu se pretează pentru asta, cum ar fi pantofii cu toc sau rochiile de gală, poţi folosi o platformă pentru a le vinde. Ai o mulţime de site-uri unde poţi să vinzi haine purtate în stare bună. Este o modalitate excelentă de a contibui la o industrie fashion sustenabila, dar şi a recupera o parte din banii cheltuiţi pe haine.

Selectează brandurile preferate

Înainte de a trece la etapa de achiziţionare a pieselor necesare pentru garderoba capsulă, este o super idee să alcătuieşti o listă cu hainele de care ai nevoie şi cu brandurile preferate. O astfel de garderoba nu trebuie să conţină prea multe piese, te poţi limita la 20-30 de haine diverse, versatile, din materiale bune. De ce este esenţial să alegi materiale de calitate? Ei bine, odată ce garderoba se micşorează, vei purta fiecare piesă mai des, aşa că îţi doreşti materiale care să reziste bine în timp.

Nu uita nici de accesorii şi încălţăminte. Alcătuieşte o listă cu tipurile de încălţăminte necesare, atât pentru sezonul cald, cât şi pentru cel rece. La capitolul accesorii, prioritizeaza poşetele. Alege în jur 3-4 poşete pe care să le incluzi în garderoba capsulă, în nuanţe uşor de asortat, din piele, pânză sau piele ecologică. Este o idee bună să ai o poşetă de seară, una office, un crossbody, dar şi o poşetă tip shopper.

Decide ce buget vei aloca

Stabilirea bugetului este un must înainte de a trece la treabă. Nu îţi doreşti ca alcătuirea unei garderobe capsulă să fie un stres financiar, de aceea este cel mai bine să calculezi cu atenţie cât poţi cheltui. Vestea bună este că există soluţii pentru a avea o garderobă classy şi fără să cheltui sume imense de bani. Magazinele şi site-urile cu haine Second Hand au o gamă largă de produse şi sunt mai accesibile că niciodată.

Dedică 2-3 zile pentru shopping şi fitting

Ai nevoie de 2-3 zile pentru a achiziţiona, probă şi decide ce piese noi păstrezi pentru garderoba capsulă şi piese ar trebui returnate. Poţi face shopping direct în magazin, dar şi să comanzi online produsele preferate. Indiferent de modul în care alegi să faci shopping, important este să probezi hainele pentru a decide ce ţi se potriveşte şi în ce te simţi bine.

Creează cel puţin 10-15 outfit-uri cu noile piese

După sesiunea de shopping, alege să integrezi în garderoba doar piesele care îţi vin bine, sunt confortabile şi îţi permit să le porţi în cel puţin 10 ţinute diferite. Piese precum tricourile, pantalonii conici, blugii, cămăşile albe sau rochiile cu croi drept, în culori neutre se pot stiliza în cel puţin 10 moduri diferite.

Inspiră-te din sfaturile de mai sus pentru a-ţi crea propria garderoba capsulă, cu doar câteva piese de bază, pe care să le combini uşor în zeci de feluri.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

11 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

11 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

11 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

11 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

11 ore ago