După problemele de la Bacalaureatul de anul acesta, când mai mulţi absolvenţi de liceu au fost prinşi că aveau lucrări identice, se pare că o nouă situaţie vine să pună în dificultate sistemul de învăţământ din judeţul nostru. Este vorba, de data asta, de Grupul Şcolar Industrial Minier din Lupeni.
Potrivit unei reclamaţii, la acest liceu, anul trecut, la o clasă de-a XI-a, au fost modificate, la mai mulţi elevi, notele obţinute la Limba şi Literatura Română. Adică, susţin reclamanţii, care dovedesc cu fotografii, după ce mai mulţi elevi au fost notaţi cu 1 şi 2 la materia respectivă, ulterior, notele au fost modificate. De exemplu, din nota 1 s-a ajuns la 7. Mai rău e că, se pare, s-au luat bani pentru ca notele să fie mărite.
„Omul era nou şi i-am dat avertisment”
Contactat, directorul unităţii şcolare, Viorel Vasile Hodor, a declarat că nu ştie nimic despre o asemenea reclamaţie. „Nu ştiu nimic despre aşa ceva. De ce nu s-a sesizat nimeni la sfârşitul anului şcolar? De ce vin doar acum cu reclamaţii? Vă daţi seama că avem peste 1.300 de elevi în liceu, de unde să ştiu dacă s-au modificat sau nu. Dacă se confirmă reclamaţia, treaba e urâtă. Am avut o problemă, cu un suplinitor la Religie, care a modificat nişte note. I-am dat un avertisment, că omul era nou şi a spus că nu ştia cum se fac aceste modificări”, a declarat directorul Viorel Vasile Hodor.
„Vom sesiza Poliţia”
La rândul său, inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, susţine că va verifica situaţia de la liceul din Lupeni. „Nu ştiu, deocamdată nimic. Vom verifica aspectele respective şi vom lua măsurile legislative necesare. Dacă se dovedeşte că s-au luat bani pentru mărirea notelor, vom sesiza Poliţia. În cazul în care reclamaţia respectivă se dovedeşte adevărată, profesorul care a făcut aşa ceva riscă să fie dat afară din sistem. Unitatea şcolară va trebui să ia măsurile necesare. Este vorba, dacă e adevărat, repet, de o chestiune extrem de gravă. S-au mai modificat note, dar s-a pus ştampila”.
Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a afirmat că dacă se va dovedi că au fost daţi bani pentru modificarea notelor în catalog, această faptă se încadrează la luarea şi darea de mită, infracţiuni care se pedepsesc cu închisoare de la trei la 12 ani şi respectiv de la şase luni la cinci ani”.
Creditele de nevoi personale sunt împrumuturi acordate persoanelor fizice de către instituțiile financiare (de obicei…
După centralizarea a 96,53% din totalul proceselor verbale (87,06% din totalul voturilor), Nicușor Dan are…
A dus prostia și nesimțirea la rang de artă! O aleasă din regiunea cu lămpașe,…
Dr. Carmen Bursesc, medic din municipiul Petroșani Pentru că a fost recompensată cu titlul de…
Luca B., din localitatea Petrila Pentru că a intrat peste o femeie în locuință și…
Europarlamentarul PSD, Vasile Dîncu, face o analiză amplă și încearcă să identifice cauzele pentru care…