Cum s-a împărţit bugetul de la Consiliul Judeţean

Sorina Popa

Ieri, aleşii judeţeni au împărţit 21 de milioane de lei primăriilor pentru echilibrarea bugetelor locale, dar şi pentru reparaţiile şi întreţinerea drumurilor judeţene.

Liberalii au primit 33 la sută din suma totală
„Până acum, nu a existat nici o procedură pentru stabilirea împărţirii acestor sume defalcate. Am dat 33 la sută din sume colegilor de la PNL. Apoi, au fost nişte solicitări, de acum o lună, prin care fiecare UAT (unitate administrativ-teritorială) trebuia să spună cum vrea să cheltuiască banii respectivi. Următorul argument au fost angajamentele CJ Hunedoara la ceea ce înseamnă cofinanţarea sau contribuţia pe obiective în UAT-uri, cum ar fi Casa de Cultură din Hunedoara şi cea din Orăştie, Muzeul Civilizaţiei Dacice pe care vrem să-l facem în Orăştie, implicarea în gestionarea deşeurilor şi master planul pentru apă şi canalizare. Încercăm să fim echilibraţi şi coerenţi în ceea ce priveşte repartizarea meritată a acestor sume”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Astfel, municipiul Deva a primit 200.000 de lei pentru echilibrarea bugetului local, în timp ce Primăriei comunei Crişcior îi revine, în acest caz, 400.000 de lei, Primăriei Dobra, 425.000 de lei. Mircea Bobora a afirmat că va propune consilierilor ca în luna august a acestui an să vină cu propuneri pentru criteriile care vor sta, de la anul, la baza repartizării sumelor de la judeţ către primării. Tot ieri, consilierii judeţeni au aprobat ca banii pentru reparaţiile şi întreţinerea drumurilor judeţene să nu mai fie repartizaţi primăriilor, ci să rămână la dispoziţia instituţiei judeţene. Este vorba de aproape 12 milioane de lei.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Locuiesc in Com.Crișcior pe Str.Valea Morii.Va rog a veni sa face ti niste fotografii si a scrie un articol despre cum arata.Este ca acum 100 de ani,si nu se vrea a se introduce canalizarea cum este in toată comuna.Multumesc

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

24 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

24 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

24 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

24 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

24 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

24 de ore ago