Categories: Actualitate

Cum poți să ai grijă de covoarele tale, acasă

Covoarele prezente într-o locuință sunt unele dintre cele mai importante accesorii de design interior, care pot să schimbe aspectul unei camere în mod semnificativ.

Bineînțeles, dacă acestea sunt alese corespunzător și întreținute pe măsură, cu ajutorul unor detergenti profesionali sau a unor echipamente curatenie dedicate.

Pe lângă faptul că prezența covoarelor într-o încăpere îmbunătățește aspectul, acestea ajută și la creșterea calității vieții, deoarece sporesc gradul de confort, ajută la menținerea unei temperaturi mai calde în timpul iernii, având rol de izolație termică, protejează podeaua, previn zgârieturile sau, după caz, pot fi utile pentru a „ascunde” micile imperfecțiuni ale podelei.

Însă, pentru a avea parte de toate aceste beneficii, covorul trebuie menținut „tânăr”, în culorile sale vii și perfect întreținut.

Cum poți să prelungești durata de viață a covorului?

  1. Evitați să așezați mobilier cu capete ascuțite pe covor. Dacă masa, picioarele canapelei sau ale scaunului etc. trebuie să fie poziționate pe covor, conform designului, atunci asigurați-vă că acestea nu străpung materialul covorului. De asemenea, mobilierul foarte greu este recomandat să nu fie așezat peste covor.
  2. Cel mai bun mod de a menține covoare curate este să nu lăsați petele să se impregneze în covor. Este absolut normal ca acesta să fie predispus la a se păta, însă, atunci când observați chiar și cea mai mică pată, acționați rapid. Utilizarea unor detergenți speciali sau chiar a unui amestec cu apă și săpun, vă pot feri de o pată permanentă sau greu de îndepărtat.
  3. Evitați să pășiți pe covor cu încălțămintea de afară, în special dacă vorbim de tocuri sau de talpă cu multe forme. Această încălțăminte, care a fost prin toate colțurile orașului, s-ar putea să fie plină de microbi și de murdărie, ascunsă printre forme. Odată ce ați pășit pe covorul impecabil cu aceste încălțăminte, transferul de murdărie, uneori vizibilă, se va face imediat.
  4. Pentru a păstra culorile vii și proaspete, este recomandat să nu-l expuneți la lumina soarelui pentru un timp îndelungat.
  5. Pentru sănătatea covorului dar și a tuturor membrilor familiei, este recomandat să aspirați covorul în mod regulat. O curățare intensă și în profunzime, utilizând fie un aspirator clasic fie un aspirator profesional, va crește durata de viață a acestuia. PS. Dacă covorul are franjuri, este recomandat să reduceți puterea de aspirare, pentru a evita ruperea sau încâlcirea acestora. De asemenea, dacă timpul vă permite, este recomandat să se facă aspirarea periodică a covorului și pe cealaltă parte.
  6. Nu în ultimul rând, spălatul covoarelor în mod regulat este la fel de important, pentru a prelungi durata de viață a acestuia și pentru a păstra culorile vii. Spălarea se poate face fie manual, cu multă atenție și răbdare, fără a utiliza perii foarte dure deoarece pot dăuna țesătura, fie cu ajutorul unor aspiratoare cu funcția de spălare aspirare.

Toate aceste sfaturi sunt menite pentru a vă ajuta să vă mențineți covoarele curate, cu aspect de nou, de la sezon la sezon. De asemenea, chiar dacă se urmează toate procedurile de curățare a covoarelor în mod regulat, o dată la 1-1.5 ani este recomandat să duceți covorul la o curățătorie profesională, pentru a scăpa de murdăria internă și de bacteriile infiltrate în țesătură.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago