Cum au votat hunedorenii în finala pentru preşedinţia României

25 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Şi după turul al doilea, judeţul nostru rămâne albastru, liberalii şi Klaus Iohannis reuşind să câştige alegerile prezidenţiale şi aici. Astfel, Iohannis a obţinut 54,77 la sută din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a luat 45,32 la sută.

În municipiul Deva, Klaus Iohannis a fost votat de 18.981 de cetăţeni (64,48%), iar candidatul PSD, a obţinut 10.456 de voturi (35,52 %). Lucru prevăzut, având în vedere faptul că în municipiul Deva întotdeauna dreapta şi îndeosebi liberalii au câştigat alegerile, iar în prezent tot un liberal, Florin Oancea, conduce reşedinţa de judeţ.
În schimb, în municipiile Hunedoara şi Orăştie – conduse de primari social-democraţi, şi în care s-au băgat foarte mulţi bani pentru investiţii, atât din fonduri guvernamentale, cât şi europene -, scorurile, 58,52 la sută Iohannis, Viorica Dăncilă, 41,48 la sută, respectiv, 65,49 la sută şi 34,51 la sută, nu sunt deloc în regulă pentru PSD. La Brad, ca şi în primul tur, a câştigat Dăncilă, dar cu o diferenţă foarte mică faţă de candidatul PNL. În fine, în Valea Jiului a fost victorie pe toată linia a social-democraţilor, chiar şi la Petroşani, unde este primar liberal.
La Călan, topul a fost următorul, Klaus Iohannis – 4.949 de voturi, (63,75 la sută), Viorica Dăncilă – 3.155 (36,25 la sută). În comuna Toteşti, primar Tiberiu Pasconi, PSD a luat cel mai bun scor, 74.08 la sută. PNL a obţinut cel mai mare procent, 73,09 la sută, în comuna Beriu, cu primar liberal.
Deci, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în trei municipii, patru oraşe şi 37 de comune din judeţ, iar Viorica Dăncilă, în patru municipii, trei oraşe şi 18 comune. În aceste condiţii, judeţul rămâne unul albastru, după culoarea partidului care a câştigat alegerile prezidenţiale. Diferenţa nu este mare între PSD şi PNL, 45, 32 la sută şi 54,77 la sută, deci sub 10 la sută.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Complexul Energetic Hunedoara, greu de „ucis”!

În motivarea dată de judecători de la Tribunalul Hunedoara, în legătură cu insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara (CEH), se arată că...

Comunicat al deputatului PNL Lucian Heiuş

Dragi hunedoreni, Prin victoria de ieri în alegerile prezidenţiale am reuşit să ştergem culoarea roşie a Judeţului Hunedoara şi să-l...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

Mulţumesc tuturor primarilor, parlamentarilor şi preşedinţilor de organizaţii ai PSD Hunedoara, dar şi membrilor de partid pentru implicarea şi efortul...

Închide