Cum a evoluat în ultimii ani oraşul Simeria?

  Oana Mihnea

Edilul şef al oraşului Simeria a pornit la începutul mandatului său de primar cu multe idei şi strategii de dezvoltare locală. Multe dintre acestea au şi devenit realitate, însă, pe alocuri s-au mai strecurat şi neajunsuri sau piedici în atingerea scopurilor propuse.

Investiţii în educaţie şi sport
Potrivit declaraţiilor primarului Emil Rîşteiu (foto), acesta nu a făcut de la bun început, când a fost ales la cârma oraşului, promisiuni concrete vizavi de proiecte de dezvoltare. Dar, a pus foarte mult accent pe nevoile şi aşteptările oamenilor, totul în măsura în care alocările financiare i-au permis acest lucru. Emil Rîşteiu nu a preluat mandatul cu gândul de a deveni conducătorul comunităţii, ci reprezentantul acesteia. „În linii mari, am vrut să pun accent pe dezvoltarea periferiei oraşului, astfel încât să ajungă la un minim de  civilizaţie şi am promis că voi cheltui banul public în cel mai eficient mod. În ceea ce priveşte iniţiativele proprii pe care le-am avut în aceşti ani, pot să afirm că am pus accent pe partea de educaţie şi activităţile sportive. Pentru cele două instituţii principale de învăţământ, Şcoala Generală nr.1 şi Şcoala Generală nr. 2, am alocat 500.000 lei pentru a le asigura elevilor un ambient plăcut în incinta unităţilor de învăţământ. De asemenea, mi-am asumat riscul că voi pierde din aprecierea cetăţenilor, dar am susţinut desfiinţarea Şcolii Waldorf. Motivul a fost acela că, din păcate, acolo nu se mai respectau regulile şi rigorile unei astfel de şcoli. Copiii au fost redistribuiţi în clase cu învăţământ clasic, iar în clădirea fostei şcoli speciale funcţionează Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria. N-am lăsat deoparte nici sportivii juniori ai oraşului, pe care am ales să îi sprijinim mai mult, astfel încât să combine pasiunea lor cu sănătatea şi educaţia“, a precizat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.

Proiecte încă nefinalizate
Pe lângă toate acestea, a fost introdusă canalizarea în Bârcea Mare şi o parte din Sântandrei, s-au continuat lucrările la reţeaua de canalizare şi în oraşul Simeria şi a fost finalizată staţia de epurare. Au fost asfaltaţi peste şapte kilometri de străzi din cei 17 neasfaltaţi. Administraţia locală s-a implicat financiar şi în proiectul cu Parcul de Afaceri, la care au adus îmbunătăţiri. Totuşi, unele investiţii au rămas doar la stadiul de dorinţe.
„În privinţa Parcului Dendrologic, nu am reuşit să avem o colaborare constructivă cu ICAS (Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice) Bucureşti, pentru a-l transforma într-un punct de atracţie turistică. Am vrut să punem în valoare Măgura Uroiului, în sensul construirii unui parc arheologic, însă nu putem face acest lucru din bani locali sau guvernamentali, este nevoie să accesăm fonduri europene. Nu am reuşit să investim nici în iluminatul public, dar reprezintă una dintre priorităţile pentru viitor. Însă, am reuşit din acest punct de vedere să facem economii, plătim energia electrică la un preţ luat de pe bursă, iar în ultimii ani am obţinut reduceri de zeci de mii de lei. Ce mă doare cel mai tare este faptul că nu am reuşit să fac ceva pentru tinerii din Simeria, ca să aibă unde şi cum să îşi petreacă timpul liber“, a adăugat edilul şef al oraşului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

9 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

9 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

9 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago