Sport

CSM Deva, la debutul în prima ligă de handbal feminin

Handbalul devean revine în liga națională, care acum se numește Liga Florilor, după ce noua echipă a municipiului a reușit performanța de a promova pe prima scena a handbalului feminin românesc. Despre noul sezon am discutat cu Marian Munteanu (foto), coordonatorul activității de la CSM Deva.

Reporter: Cum reușiți să vă împărțiți între cele două secții, fotbal și handbal de la acest club?
Marian Munteanu: Am fost acuzat de unii care nu cunosc pe deplin fenomenul sportiv și nu cunosc multe lucruri din interiorul clubului. Ei vin din altă lume. Mă descurc cum pot, nu e așa de simplu, având staff-ul la fot­bal care este bine dimensionat, sunt oameni care știu ce au de făcut și nu mai necesită prezența mea.
Problemele cele mai mari le am la secția de handbal unde sunt singur, nu sunt în județ oameni cunoscători, de calitate, pe care să îi pot aduce la club și cărora să le încredințez sarcini, ca să mă degreveze pe mine de anu­mite aspecte ale activității.Imaginați-vă că fac tot ce ține de echipa de handbal, mai puțin să conduc antrenamentele, cu asta nu mă ocup. În schimb, absolut tot ce ține de organizare la echipa de handbal, de jucă­toare, totul rezolv eu, deoarece sunt singurul care cunosc problemele. Nu vreau să intro­du­cem în discuție alte persoane care au fost vremelnice prin handbalul devean, care mai spun că vor să facă performanță.Vorbim a­cum de un nivel foarte ridicat al handbalului în liga națională.
Am fost cu echipa la Cupa României, ne-am asumat cu toții rezultatul, nu am forțat jo­cul cu Știința București. Nu avea nici o fina­li­tate, am tratat jocul ca și unul de pregă­tire. Jocul important cu echipa din București va fi cel din campionat, când altele vor fi datele problemei. Dacă eu voi mai fi la echipă, ga­ran­tez că o să câștigăm cu Știința București în campionat și urmărim alte echipe cu care să avem posibilitatea să aducem puncte. Oricum, obiectivul pe care noi l-am propus este să ne menținem în această ligă la finalul campionatului, să nu retrogradăm, iar din sezonul următor vom face o altă stategie.
Acum nu avem echipament, este o mare problemă asta, dar le vom rezolva, pas cu pas. Nu sunt pesimist, sunt realist și acolo unde sunt acum vreau să fac totul bine, așa cum mă pricep.
Vreau să vă spun, ca să știe toți, că suntem echipa cea mai săracă din Liga Florilor. De exemplu, Știința București, formație care a promovat odată cu noi, are un buget de de un milion de euro asigurat de Universitatea din București. Ei sunt peste noi la acest ca­pitol. Numai un nebun ca mine, Marian Mun­teanu, putea să plece la drum, să își asume un obiectiv de evitare a retrogradării din prima ligă cu un buget foarte mic, în ideea că jucăm cu echipe care au buget de 1,5 milioane, 2,7 sau chiar 3 milioane de euro. Ne băgăm și noi acolo și, ca în sezonul trecut, când am avut un buget mic, i-am lăsat pe cei cu bani mulți acasă. O să jucăm să ne atingem obiectivul.

Reporter: Contează ambiția cu care o să jucați.
Marian Munteanu: Contează ambiția dar la un moment dat o lași deoparte deoarece și sănătatea contează. Sănătatea este mai importantă decât orice.Iar recunoștință acum este mai puțină din partea multora din cei care știu ce facem aici la echipă.

Reporter: Despre noul antrenor?
Marian Munteanu: Despre antrenor, am stat însă mult până să găsesc o persoana care să fie noul antrenor la echipă. Avem o persoană cu care am negociat venirea lui la echipă. Antrenorul cu care pornim acum la drum este Victor Dăbuleanu, fost antrenor principal la lotul național al României, un om foarte disciplinat.Eu sunt de părere că numai cu disciplină și cu un mod de lucru cores­punzător poți face performanță în România.
Aveam și alte nume dar trebuie să vezi ce ai și în curtea proprie. Am ales ceea ce este mai bun.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura