FlashSport

Criză „sănătoasă” la Cetate Devatrans

Ciprian Marinuţ

Fără datorii către jucătoare sau Federaţie şi cu speranţe de acceptare în Liga Regională Europeană, Cetate Devatrans a revenit „acasă” din exilul autoimpus la Sebeş şi se pregăteşte de împlinirea visului, de a juca în arena internaţională. Situaţia de la Cetate s-a dovedit atractivă pentru multe jucătoare, astfel că pentru prima dată după mult timp, echipa deveană are un lot numeros şi competitiv.

Concurenţă pe posturi
Departe ca nivel de salarizare de echipele cu pretenţii, dar cu „eticheta” de club corect şi fără datorii, Cetate se află în faţa unui sezon ce poate deveni special. Clubul devean are un lot mai promiţător decât în anii precedenţi şi poate spera că va înlocui povara luptei pentru evitarea retrogradării, cu tentativa de urcare spre vârful ierarhiei Ligii Naţionale.
Drept dovadă, luni, la reluarea pregătirilor, antrenorul Sabin Dacău, aflat încă în „probe”, a avut la dispoziţie un lot de 17 jucătoare, situaţie cu care clubul devean nu s-a mai întâlnit de multe sezoane. Nouă dintre handbaliste (Cartaş, Toth, Poenaru, Ghilă, Bardac, Şovar ş.a.) fac parte din vechea gardă, iar opt, între care se remarcă Geta Grigore Năniţă, (fostă la U. Remin) sunt noi achiziţii. Pe lângă jucătoarele prezente la primul antrenament, altele două sunt aşteptate să sosească în cursul acestei săptămâni. „Multe sportive preferă un salariu mai mic, dar sigur, decât promisiuni de contracte imense şi ţepe care se termină cu memorii la Federaţie”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei devene. „În sfârşit, avem un lot bine structurat. E bine că va fi concurenţă pe posturi şi nu vor mai exista titulare de drept”, a spus tehnicianul Ioan Mătăsaru, care rămâne director sportiv al echipei.

Debut internaţional
Noul sezon poate fi special pentru Cetate Deva, întrucât echipa e pe cale de a-şi împlini visul de a evolua în arena internaţională. Lozul câştigător al grupării devene a venit de la Liga Regională Europeană, o competiţie inter-cluburi, organizată ca o micro-regiune, în care orice deplasare nu poate fi mai lungă de 600 de kilometri. „Obiectivul nostru principal în noul sezon va fi să ne prezentăm onorabil în Liga Regională Europeană, iar campionatul intern va fi în plan secund. Am primit o invitaţie din partea organizatorilor, am trimis un răspuns pozitiv, iar acum, aşteptăm confirmarea acceptării în această competiţie. Avem ocazia să debutăm în arena internaţională şi vrem să reprezentăm cu onoare handbalul românesc. Ne dorim să facem spectacol şi să readucem publicul în Sala Sporturilor din Deva”, a spus Marian Muntean. La startul în Liga Regională se vor afla echipe de top, precum Buducnost Podgorica (Muntenegru), Podravka (Croaţia), Hypo Niederösterreich (Austria), RK Zajecar (Serbia) sau Metalurg Skopje (Macedonia). Liga Regională Europeană va cuprinde 10 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, în sistem campionat, astfel că Sala Sporturilor din Deva ar putea găzdui nouă meciuri internaţionale.

Start lejer în Liga Naţională
În competiţia internă, CSM Cetate Deva va debuta în noul sezon al Ligii Naţionale feminine, în compania noii-promovate CSM 2010 Bacău, pe teren propriu. Prima etapă a sezonului 2011-2012 este programată sâmbătă, 3 septembrie. În etapa a X-a, CSM Cetate va primi vizita multiplei campioane a României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar în runda următoare, a XI-a, va evolua în deplasare pe terenul vicecampioanei „U” Jolidon Cluj-Napoca.

Lotul echipei Cetate Devatrans:
Portari: Laura Poenaru, Delia Ghilă, Dana Vălean; extreme: Vali Bardac, Roxana Bratu (HCM Buzău), Andreea Bârsan (Viitorul Mediaş), Oana Chiţac (SCM Craiova), Alina Dăscăliuc; pivoţi: Andreea Sabadac (Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea), Simina Oroşan (Viitorul Mediaş); interi: Carmen Cartaş, Melinda Toth, Andreea Antoce (HCM Buzău), Geta Grigore-Năniţă (HCM Constanţa); centri: Alina Şovar, Carola Stângu (Viitorul Mediaş), Irina Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura