Comunitate

Crișciorul are un nou brand local

Magdalena Șerban

Obținând finanțare europeană prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală, o echipă de tineri fermieri (Răzvan, Alex, Eduard) a pus bazele unei afaceri locale, Nicanor Brânzărie, noul brand fiind im­ple­men­tat în comuna Crișcior. Zilele trecute, la Pensiunea Poarta Apusenilor din satul Zdrapți a avut loc lansarea ofi­cială, eveniment la care au luat parte prefectul județului, Călin Petru Marian, primarul locului, Ovidiu Ilie Furdui, edili din Țara Zarandului, directori de de­con­centrate și diverși invitați.

Agricultură sustenabilă, prin metode ecologice și tehnologii moderne
„Brânza de oaie se obține cu tradiție și mult suflet în Țara Moților, brand-ul Nicador fiind creat de tineri fermieri ală­turi de familiile lor, de părinți, frați, care sunt crescători de oi. S-au asociat, au făcut o cooperativă și au urmat pași im­portanți pentru dezvoltarea produsului tradițional românesc. Contribuție esen­țială au avut AFIR-ul, care a gestionat acest proiect, GAL-ul Țara Zarandului, firma Interlog care a scris proiectul, plus alte instituții precum DSV, DAJ, etc. Primarii sunt alături de cei care mun­cesc, deci cu toți și-au dat mâna, astfel încât să contribuie la nașterea unui nou produs autohton. (…) Vă rog ca pe ori­unde mergeți, prin țară sau străinătate, să pomeniți de produsele făcute de fer­mierii români ”, a transmis prefectul Călin Petru Marian. După masa co­pi­oasă, ce a inclus doar produse tradi­țio­nale, de la jumări, slănină, mezeluri mul­tiple, brânzeturi și până la sucuri și dul­cețuri marca AfiNatura (tot bio), cei pre­zenți s-au bucurat de momente ar­tis­tice. „Orice investiție e binevenită, cu atât mai mult dacă face parte din comuna noas­tră. Mă bucur extrem de mult că acest proiect s-a implementat, mai ales că drumul până aici nu a fost deloc ușor. Am mai spus-o și în alt context și cu si­gu­ranță trebuie repetat faptul că aceste cooperative agricole re­pre­zintă viitorul. În timp, cetățenii au fost destul de ret­i­cenți privind tot ceea ce constituie o cooperativă, oamenii având impre­sia că va renaște acel CAP de pe vre­muri, re­gă­sit în zonele coo­pe­ra­tivizate, adică li se iau terenurile și lu­crurile nu nu vor fi bune pentru fer­mieri. Însă s-au schimbat generațiile, ideile s-au modificat și ele, eliminându-se pre­concepțiile. Noi, ca autorități pu­blice locale, încercăm să le fim alături și să ne bucurăm de succesul lor. Orice proiect este foarte important pentru comu­ni­tate. Le urez succes pe mai departe și la cât mai mari reușite”, a subliniat primarul din Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui (foto).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consilier cu do­rin­ță de fărădelege n-a mai pus geană pe gea­nă de câteva nopți.…

20 de ore ago

Bulina neagră

Cristian I., din Vulcan Pentru că a provocat un scandal alături de un alt tânăr…

20 de ore ago

Bulina albă

Constantin Fulga, prefectul județului Hunedoara Pentru că a decis să reia activitatea de audiențe în…

20 de ore ago

Criminal periculos, căutat cu drone și câini de urmă. Filmul tragediei, povestit de mama victimei: „A spart dulapul în care era Anda și a lovit-o cu toporul”

Mobilizare uriașă în județul Mureș, dar și în județul nostru, pentru găsirea bărbatului care a…

20 de ore ago

Topul INDEMNIZAȚIILOR primite de membrii Consiliilor de Administrație ale marilor companii controlate de Ministerul Transporturilor

Membrii consiliilor de administrație din marile companii, societăți națio­nale sau autorități controlate de Mi­nis­terului Transporturilor…

20 de ore ago

O nouă achiziție pentru performanță, la INSEMEX Petroșani

Magdalena Șerban Unul dintre promotorii cei mai activi ai județului Hunedoara este Institutul Naţional pentru…

20 de ore ago