Crişcior: primarul Ovidiu Furdui, validat pe funcţie

Magdalena Şerban

Ales pentru a cincea oară consecutiv ca primar al comu­nităţii din Crişcior, de data aceasta cu peste 55 la sută din preferinţele electoratului, liberalul Ovidiu Furdui (foto) a de­pus jurământul de credinţă.
Marţi, la Crişcior a avut loc festivitatea de depunere a jurământului primarului şi a consilierilor locali (şapte de la PNL, trei de la PRO România, doi de la PSD şi unul de la PPU), în prezenţa prefectul Călin Petru Marian şi a preşedintei Ju­decătoriei Brad, Monica Rogoveanu. În mesajul transmis, prefectul judeţului a scos în evidenţă numărul mare de pro­iecte pe care Ovidiu Ilie Furdui le are pentru dezvoltarea lo­cală si a recomandat ca toţi cei aleşi, indiferent de apar­te­nenţa politică, să constituie o echipă unită, ale cărei hotărâri sa fie puse în slujba locuitorilor comunei.
„Le mulţumesc mult tuturor şi aş dori să clarific un lucru care poate genera semne de întrebare. După cum se ştie, mă aflu pe poziţia a treia pentru Camera Deputaţilor, candidând din partea PNL. Nu vreau să-i părăsesc pe cei care şi-au pus speranţa şi încrederea în mine, ca primar, ci îmi doresc să fac lucruri mai mari pentru ei. Funcţia de edil te limitează oarecum, tocmai de aceea aş vrea să am o contribuţie mai semnificativă asupra zonei Brad, dar şi a judeţului. Una e când trebuie să te supui unor legi şi alta e când poţi să le propui pentru aprobare, respectiv aplicare. Am o experienţă de 20 de ani în administraţia publică şi ştiu foarte bine ce minusuri sunt, ce nevoi există şi mai ales ce le lipseşte oa­menilor. Am convingerea că lumea cântăreşte bine situaţia, înţelege mesajul meu şi este conştientă că rămân acelaşi om. Dincolo de orice, calitatea umană e tot ce contează. În primul rând, un primar care nu accesează şi câştigă fonduri europene este unul comod. Din punctul meu de vedere, a fost votat degeaba. Sunt bani de la UE care ajută enorm la dezvoltare. Bugetele locale nu permit investiţii de anvergură şi trebuie să te zbaţi din greu ca să faci rost de finanţări. Însă atâta timp cât ghidurile limitează comunele sub 2.000 de locuitori sau impun condiţii imposibil de atins de către loca­lităţile mici, este o frână în şansa lor la modernizare. Aşa că e musai şi urgentă schimbarea legislaţiei ”, a precizat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.
De amintit că în trecut, acesta a fost premiat pentru atragerea de fonduri europene, comuna fiind considerată una dintre campioanele de pe acest segment. Aici au fost investite câteva zeci de milioane de euro.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago