Categories: Comunitate

Crişcior: alocări cât pentru o comună mică

Magdalena Şerban

Deşi este una dintre comunele cele mai mari din judeţ, Crişciorul va beneficia în acest an de alocări bugetare în cuantum de 100.000 de lei, cu toate că cele opt programe investiţionale câştigate de administraţia publică locală ar avea nevoie de susţinere, urmând să fie asigurate cofinanţările la proiectele europene demarate.

„Ce pot să zic în faţa unei astfel de situaţii? În patru ani am luat de la Consiliul Judeţean un sfert din cât a luat o comună mică, de o mie de locuitori, într-un singur an. Avem asigurată salarizarea pe 10 luni în 2020, iar la asistenţii personali avem acoperite doar cinci luni. De nu se face rectificare bugetară în vară, punem lacătul pe primărie. Măcar partea de cofinanţare dacă ne era asigurată. Avem opt proiecte, nu sunt doi lei. Asta nu se prea înţelege. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) s-au concretizat modernizarea de străzi comunale din satele Crişcior şi Zdrapţi (finalizată în proporţie de 70 de procente) şi extinderea şi modernizarea iluminatului public care să implice consum redus de energie electrică (finalizată, dar neachitată în întregime, nefiind plătite lucrările catalogate a fi suplimentare). Vom da drumul la extinderea, amenajarea şi dotarea unui corp de clădire a liceului din comună, la modernizarea sediului administraţiei locale, unde pe lângă reabilitarea termică vrem să facem şi mansardare şi o serie de amenajări, precum şi la proiectul ce prevede ca dispensarul uman să fie adus la standardele europene în vigoare, fiind necesară reabilitarea lui. Este funcţional şi momentan, găzduind activitate medicală, dar se impun modernizări. Ne-am orientat inclusiv către încălzire centrală. Facem ce putem, iar cofinanţarea o vom onora la toate aceste investiţii enumerate doar atunci când vom avea bani. Acum sper că se înţelege de unde provine nemulţumirea mea. Nu fac pentru mine, mă zbat să las ceva în urmă pentru oamenii care şi-au pus speranţa în mine”, a afirmat Ovidiu Furdui (foto), primarul comunei Crişcior.
Potrivit acestuia, din fonduri europene nerambursabile accesate prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) mai urmează modernizarea parcului din Gurabarza (prin Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”) ce va fi scoasă la licitaţie, înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit (construcţie finalizată cam 80 la sută) şi modernizarea de drumuri de interes local (lucrări trecute de 95 la sută ca execuţie).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

15 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

15 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

15 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

15 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

15 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

15 ore ago