Categories: Eveniment

Criminalul din Uricani rămâne cu 20 de ani de puşcărie

Maximilian Gânju

Iulian Nicolae Pavel (foto), individul din Uricani care a primit 20 de ani de temniţă pentru că şi-a înjunghiat soţia chiar în faţa celor doi copilaşi, a încercat să înduplece instanţa de judecată să-i reducă pedeapsa.
Criminalul din Uricani a şocat întreaga ţară prin cruzimea de care a dat dovadă, dar a sperat că noile prevederi ale codului penal îi vor reduce din pedeapsă. Astfel, acesta a cerut magistraţilor Tribunalului Hunedoara o reexaminare, apoi a încercat să-i convingă pe judecătorii din Alba, atât de la Judecătoria Aiud, cât şi de la Tribunalul Alba, că regretă crima comisă şi că merită să i se reducă din pedeapsă. N-a avut câştig de cauză, iar judecătorii de la toate instanţele i-au respins cererile.
Iulian Nicolae Pavel a fost condamnat la 20 de ani de temniţă pentru una din cele mai sângeroase crime comise în Valea Jiului. Orbit de gelozie şi băut, individul şi-a măcelărit soţia cu un cuţit de bucătărie chiar în faţa băieţelului lor de opt ani, iar apoi a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit. Nu a avut curaj, şi şi-a provocat doar o rană superficială.
Criminalul îşi ameninţase soţia în repetate rânduri că o omoară, deoarece vroia să se despartă de el, sătulă să-i suporte bătăile repetate şi acuzaţiile de infidelitate. Imediat după ce a fost arestat, Nicolae Iulian Pavel a încercat să scape de închisoare, declarând procurorului de caz şi magistraţilor că a fost în legitimă apărare. Strategia nu a ţinut şi, pus în faţa dovezilor, acesta a încercat să scape cu o condamnare mai uşoară, solicitând prin avocat schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de omor calificat, în cea de omor deosebit de grav. Magistraţii au respins imediat cererea. Femeia ucisă a trăit alături de călăul ei 15 ani şi era terorizată de criminal, mai ales când acesta se îmbăta. În anul 2008, Nicolae Iulian Pavel s-a dus la un magazin unde soţia lucra ca vânzătoare, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc în faţa clienţilor. A scăpat cu viaţă şi s-a împăcat cu călăul ei pentru binele celor doi copii. Un an mai târziu, avea să fie ucisă cu sânge rece de către individ.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

9 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

9 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

9 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

9 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

9 ore ago