Criminalul care a vrut să arunce un bloc în aer vrea să fie rejudecat

9 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac 03-trisca

Un bărbat condamnat în 2009 de prima instanţă la detenţie pe viaţă pentru că a omorât o femeie din Orăştie vrea să fie rejudecat. Irco Trişcă (foto) a depus cerere de revizuire a dosarului la Tribunalul Hunedoara. Cererea a avut ieri primul termen de judecată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Ildiko Glăman, judecarea dosarului a fost amânată pentru 23 noiembrie, din lipsă de procedură, revizuentul fiind internat în SP Dej. Irco Trişcă, originar din judeţul Maramureş, a fost condamnat iniţial la închisoare pe viaţă, însă Curtea de Apel Alba Iulia i-a redus pedeapsa la 30 de ani de detenţie. În decembrie 2008, Irco Trişcă a fost arestat preventiv după ce a intrat în locuinţa unei femei în vârstă de 79 de ani, de unde a furat mai multe lucruri, iar ulterior a omorât-o prin strangulare. A lăsat gazul deschis în apartament, sperând că va crea o explozie care va ascunde urmele crimei, însă deflagraţia nu s-a produs. Cu bunurile femeii furate, Irco Trişcă s-a întors în Maramureş, dar a fost găsit de oamenii legii, deoarece la două săptămâni a revenit la locul faptei, în Orăştie, unde a comis un alt furt.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vindeau detectoare de metale, cu încălcarea legii

Un tânăr de 27 de ani din municipiul Hunedoara va fi anchetat penal pentru că a încercat să vândă contra...

Accident de muncă la ArcelorMittal Hunedoara

În cursul nopţii de marţi spre miercuri,  pe platforma oţelăriei electrice de la ArcelorMittal Hunedoara a avut loc un accident...

Hoţii de maşini din Călan, trimişi în judecată

Cei doi tineri din Călan, prinşi în municipiul Craiova, după ce au furat o autoutilitară, au cerut să fie puşi...

Închide