Categories: Eveniment

Criminalii din Haţeg au fost aduşi în faţa instanţei

Loredana Goangă

Dacă la şedinţa de judecată anterioară, criminalii din Haţeg – Florin Mihăiescu (foto) şi Iulian Emanuel Moldovan –  nu au fost aduşi de la penitenciarele în care se află, de data aceasta, cei doi au avut ocazia să declare, în faţa instanţei, ce s-a întâmplat.

„A minţit, nu a spus adevărul”
Ieri, pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a derulat o nouă şedinţă de judecată în cazul celor doi, aceştia fiind acuzaţi că, în noaptea de Sfântul Nicolae a anului trecut, şi-au ucis cu sălbăticie prietenul, dar şi pe bunica acestuia. Prezentă în sală a fost şi Eugenia Alexa, mama tânărului ucis, Barabaşi Raul, respectiv fiica victimei. Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, aceasta ne-a mărturisit că Iulian Moldovan, minor la data comiterii crimei, a refuzat să dea declaraţie, spunând că deja a declarat ce avea de spus în timpul anchetei şi nu mai are nimic de adăugat. „Cel de-al doilea, Mihăiescu, a dat declaraţie în faţa instanţei, însă nu a spus adevărul.  Acesta a spus că, după ce Iulian l-a omorât pe Raul, el a plecat din casă, însă la dosar există probe incriminatorii. Pe încălţămintea sa a fost găsit atât sângele fiului meu, cât şi al mamei mele, probe confirmate de testele ADN”, ne-a zis femeia. Aceasta a mai adăugat că inculpaţii au cerut reanalizarea probelor ADN, însă procurorul nu a fost de acord, dat fiind faptul că testele au fost făcute la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.  Ca o confirmare a celor mărturisite, Eugenia Alexa ne-a mai spus că, după ce au fost testaţi cu aparatul poligraf, Mihăiescu a picat, ceea ce înseamnă că a minţit. Următoarea şedinţă de judecată a fost stabilită în data de 16 iunie, când va fi audiat cuplul care a fost în acea seară fatidică, în vizită, la Barabaşi Raul.

Daune în valoare de milioane de euro
Constituită ca parte civilă, Eugenia Alexa nu a ezitat să pretindă daune morale şi materiale: „Deşi banii nu compensează pierderea celor mai dragi fiinţe sub nici o formă, am cerut cinci milioane de euro daune morale, de fiecare, adică pentru mine, sora şi nepoţelul meu, un milion de euro daune materiale pentru sora mea, bani ceruţi pentru distrugerea casei, dar şi 10.000 de lei cheltuieli de înmormântare”. Totodată, avocatul a solicitat o rentă viageră pentru fiul victimei, în vârstă de opt ani.

Ucişi, apoi incendiaţi
Amintim că în noaptea de 5/6 decembrie 2013, Barabaşi Raul, în vârstă de 28 de ani şi bunica sa, Gogoaşă Valeria, de 79 de ani, au fost ucişi cu sălbăticie în locuinţa lor din Haţeg. După ce i-au ucis, asasinii au încercat să incendieze locuinţa pentru a şterge urmele crimei. De atunci, familia celor doi nu poate accepta ce s-a întâmplat, iar zilele şi nopţile au devenit un calvar.
Ca să se poată ţine pe picioare, aceştia au apelat la medicamente şi speră ca instanţa să îi condamne pe Florin Mihăiescu şi Iulian Emanuel Moldovan la pedeapsa maximă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

7 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

7 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

7 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

7 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

9 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

9 ore ago