Criminalii de la Haţeg îşi aşteaptă sentinţa

331306-ciocan-judecatorNatalia Bumbac

Procesul în care sunt judecaţi autorii dublei crime înfăptuite în noaptea de 5 decembrie 2013 în Haţeg, când un tânăr şi bunica sa au fost ucişi cu cruzime, a ajuns la final. Este posibil ca în cursul zilei de astăzi, magistraţii Tribunalului Hunedoara să dea o sentinţă.
Judecarea cauzei a început în luna martie a acestui an, iar cei doi inculpaţi Florin Mihăiescu şi Iulian Moldovan, care este minor, au fost ţinuţi în arest preventiv. Din informaţiile anchetatorilor, unul dintre inculpaţi şi-ar fi recunoscut fapta, iar probele existente la dosar demonstrează clar cine sunt criminalii.
„Dată fiind complexitatea cauzei, instanţa are nevoie de timp pentru deliberare. Este posibil ca soluţia să fie dată astăzi, deoarece s-au finalizat cercetările instanţei. Ultimele proceduri s-au încheiat ieri cu audierea martorilor”, ne-a declarat Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Magistraţii au fixat mai multe termene pentru a cerceta această cauză. Mama, respectiv fiica celor două victime, prezentă la termenele de judecată, încă mai purta haine negre în semn de doliu pentru pierderea celor dragi. Aceasta s-a constituit şi parte civilă în dosar,  pretinzând daune morale şi materiale de la inculpaţi. Suma solicitată a fost de cinci milioane de euro, deoarece mai mulţi membri ai familiei au fost afectaţi de această întâmplare. Vă reamintim că în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2013, Barabaşi Raul, în vârstă de 28 de ani şi bunica sa, Gogoaşă Valeria, de 79 de ani, au fost ucişi cu sălbăticie în locuinţa lor din Haţeg. După ce i-au ucis, asasinii au încercat să incendieze locuinţa, pentru a şterge urmele crimei.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.