Categories: EvenimentFlash

Cozma, acuzat că a încălcat interdicţia de intrare în Petroşani

Andreea Lazăr

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma (foto), s-a ales cu un nou dosar penal. Acesta a fost prins de poliţişti, „în cadrul unui control de rutină”, traversând municipiul Petroşani.

Miron Cozma a fost prins de poliţişti, marţi seara, pe DN66, în zona Polatişte din Petroşani, la volanul unui autoturism Dacia Logan. Fostul lider al minerilor are interdicţie de a intra în municipiul Petroşani până în 2012. Cozma se întorcea de la înmormântările celor cinci mineri decedaţi în explozia de la Mina Uricani. El a trecut pe la fiecare înmormântare, pentru a transmite familiilor condoleanţe. Când a venit în Valea Jiului, Miron Cozma nu a tranzitat Petroşaniul, acesta venind prin judeţul Gorj. El este acuzat de poliţişti că ar fi încălcat interdicţia de intrare pe teritoriul municipiului Petroşani, după ce fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului a participat la înmormântările victimelor exploziei din Mina Uricani.

Vrea să-l dea în judecată pe ministrul de Interne
Fostul sindicalist neagă versiunea Poliţiei şi susţine că este vorba de „o înscenare“, motiv pentru care este decis să dea în judecată autorităţile statului.
Miron Cozma a declarat că el nu a intrat pe raza municipiului Petroşani decât o singură dată şi atunci, a avut aprobare. El spune că, în ultimii trei ani, a venit pe Defileul Jiului de mai multe ori şi că s-a îndreptat spre Lupeni sau Vulcan fără să treacă prin Petroşani şi fără să aibă nevoie de avizul autorităţilor, deoarece nu încalcă interdicţia judecătorească.
„Este o înscenare fără nici un suport legal. Cred că e vorba de o intimidare. De trei ani de zile, eu vin în Valea Jiului, am tranzitat zona aceea şi nu mi-a zis nimeni nimic. Dacă aş fi încălcat legea, trebuiau să mă ia de la slujbele de înmormântare ale minerilor, ce au fost organizate la Lupeni şi Uricani. Eu nu am intrat pe teritoriul municipiului Petroşani, pentru că nu sunt nebun să merg acolo fără autorizaţie. Eu respect legea“, a afirmat Miron Cozma.
Liderul sindical a menţionat că în situaţia în care se va începe urmărirea penală împotriva sa, este dispus să-l dea în judecată pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, pentru „poliţie politică“.
Miron Cozma are interdicţie de a se afla pe teritoriul municipiilor Bucureşti şi Petroşani până la sfârşitul anului 2012, potrivit unei hotărâri judecătoreşti.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • La puscarie cu el, acolo e locul lui dupa ce a vandalizat Bucurestiul si au murit oameni nevinovati la acele mineriade. ILICI l-a gratiat si acuma sfideaza o hotarare judecatoreasca dar asa e intr-o tara de drept , fiecare face ce ii tuna si nu este pedepsit. Alo!!! Justitia!Mai instiga la o mineriada ca doar are datorii mari lui ILICI+psd+pnl+pc+ alti comunisti mizerabili.

  • @biti,crezi ca la bucuresti a plecat de capul lui,cine crezi ca ia dat aprobare de transport cu trenul,a platit cu puscaria ca nu a vrut sa spuna cine la chemat,si cand a vorbit cine la chemat nu a mai vrut sa asculte nimeni,si a fost la o inmormantare,a unui coleg de munca,merita sa faca puscarie pentru asta,este o rusine a justitiei sa nu dai voie unui om sa nu poata mearge in orasul in care a muncit .

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago