Categories: Sport

Cosmin Gîrleanu, „croșee” către Federație, după eliminarea de la Jocurile Olimpice

Cosmin Gîrleanu (22 de ani) a fost învins în turul 1 al categoriei 52 de kg, de Daniel Panev. Decizia a fost una în unanimitate. Toți cei 5 arbitri l-au văzut mai bun pe bulgar

Bulgarul, clar mai bun decât Gîrleanu
Al treilea meci al reuniunii din 26 iulie a fost cel dintre Cosmin Gîrleanu și bulgarul Daniel Asenov, fost dublu campion european. Și Cosmin se laudă cu un titlu de campion mondial de juniori în 2015, într-o perioadă în care Federația Română de Box nici nu mai exista, nefiind finanțată de MTS.
Puștiul s-a făcut mare și a reușit calificarea la Jocurile Olimpice. A fost de altfel singurul român care a ajuns la Tokyo, în întrecerea băieților.
Bulgarul, cu un cap mai mare, l-a luat tare pe al nostru din prima. Mai combativ, cu lovituri mai clare, a câștigat clar prima repriză. Elevul lui Dumitru Dorobanțu s-a mai trezit în partea a doua, a lovit mai clar, dar repriza s-a dus cu 3-2, tot la vecinul de la sud de Dunăre.
Ce mai era de făcut? Chiar dacă ar fi câștigat ultima repriză, Cosmin nu mai putea schimba nimic. Bulgarul a știut să ducă bine meciul până la final. A scăpat proteza, a ținut, dar pe final, în ultimele secunde, tot el a lovit mai clar. Victoria a fost fără dubii, recunoscută și de Gârleanu.
„Sunt mândru că mi-am reprezentat țara!”
„A fost mai bun azi ca mine, a fost ziua lui. Eu nu m-am simțit deloc bine, m-au copleșit și emoțiile, nu mi-au mers picioarele, brațele o lovitură sau două, nu cum obișnuiesc eu să dau foarte multe lovituri, să stau aproape de adversar”, a explicat Cosmin.
„Nu sunt supărat, sunt mândru că am ajuns aici și mi-am reprezentat țara, singurul boxer la masculin. Nu am decât 22 de ani, trebuie să mă întorc în sală și să muncesc că peste trei ani va veni ediția de la Paris 2024. Acolo vreau să demonstrez că merit să urc pe podiumul olimpic”, subliniază Cosmin.
„Le cer scuze tuturor celor pe care i-am dezamăgit, ăsta e boxul, mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și promit că data viitoare va fi mai bine”, mai spune el

„Nu am avut mâncare de campion!”
Apoi, pe neașteptate, când întrebările au atins partea de pregătire, de parteneri de întrecere, Cosmin devine virulent. „Nu mă dezavantajează înălțimea în ring, poate doar pregătirea. Mi-e rușine să spun, nu am avut parteneri de antrenament, meciuri, se știau dinainte astea. Dar sunt campion, trec peste tot”.
Nu renunță însă și mai dă câteva croșee celor din federație. „Nu am avut recuperare după antrenament, sparring-parteneri, mâncare de campion, și multe altele. Sunt calificat de un an de zile la Jocurile Olimpice, dar condițiile nu s-au îmbunătățit nici măcar atunci!
Domnul antrenor Dumitru Dorobanțu doar ce s-a zbătut pentru mine. El mai plătea, mai găsea un sponsor. COSR? Nu știu dacă era treaba COSR să-mi dea de mâncare. Eu sunt sportiv și-mi văd de treaba mea, eu doar boxez, nu sunt manager”, a încheiat Gîrleanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

23 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

23 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

23 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

23 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago