Coro(a)na de încredere

11 x 1 bun deva-corona-14-15Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la CNS „Cetate” Devatrans au fost la înălţime pentru al doilea sezon consecutiv în faţa vicecampioanei Corona Braşov. Trupa antrenată de Ioan Ani-Senocico şi Cosmin Hendrea a remizat, 27-27 (13-13), vineri, acasă, cu ocupanta locului trei în clasament şi putea chiar câştiga, însă i-a fost anulat un gol în ultimele secunde de joc. A fost un meci dramatic, trăit la intensitate maximă de spectatorii care au umplut Sala Sporturilor din Deva, iar „Cetate” a câştigat o Coro(a)nă de încredere în potenţialul viitor, deşi rezultatul a fost egal.

Echilibru perfect
Corona a încercat să depăşească, la Deva, problemele din meciul de acasă cu CSM Ploieşti, pe care l-a câştigat la limită (22-21) în prima etapă a anului, şi să se revanşeze pentru înfrângerea din sezonul trecut. Planurile vicecampioanelor s-au lovit însă de ambiţia şi dăruirea adusă în tabăra deveană de noul cuplu de antrenori, Ioan Ani-Senocico şi Cosmin Hendrea, tehnicieni care par să fi pus, în mare măsură, echipa pe „roate”. Astfel, Cetate a început curajos şi a jucat cu tenacitate, iar prima repriză a stat sub semnul echilibrului, tabela indicând de 12 ori egalitate. Cea mai mare diferenţă de scor a fost de două goluri, 3-1 pentru Cetate în primele minute, în vreme ce Corona a avut doar cu un singur gol avans în opt situaţii: 3-4, 6-7, 7-8, 8-9, 9-10, 10-11, 11-12, 12-13. La pauză, scorul era egal, 13-13, astfel că se părea că orice este posibil.

Picaj şi revenire
Plusul de omogenitate al Coronei a ieşit la rampă după pauză, astfel că după 15-15 (min. 34), echipa lui Bogdan Burcea a punctat de patru ori consecutiv, scorul ajungând 15-19. La scurt timp, internaţionala Aurelia Brădeanu a scris pe tabelă cea mai mare diferenţă de scor a meciului, 17-22, în minutul 47. Contrar obiceiului din tur, „Cetate” a continuat să creadă în şansa ei şi să lupte cu toate puterile, iar eforturile i-au fost parţial răsplătite. Cu o Carmen Cartaş în mare formă, autoare a unor goluri incredibile, şi cu sprijinul unui public călduros, Cetate a reuşit să revină şi să egaleze, scor 25-25, când mai erau două minute de joc. Finalul a fost asemenea unei rulete ruseşti, ambele echipe având şansa să câştige. Corona a condus de două ori, Cetate a egalat de fiecare dată şi putea da lovitura, întrucât a avut atacul la ultima fază. Atunci, Mihaela Ani-Senocico a marcat, dar arbitrii au anulat golul pentru o presupusă neregularitate, acordând doar o lovitură de la nouă metri, iar meciul s-a încheiat egal, 27-27. Este a doua remiză consecutivă pentru Cetate în acest an, dar jocul cu Corona poate fi începutul unei serii de rezultate pozitive care să aducă mult dorita ascensiune în clasament. „Am pierdut două puncte, chiar dacă am fost mai buni decât Corona. Vom analiza arbitrajul la rece, dar consider că am fost dezavantajaţi. Le felicit pe fete pentru joc”, a spus după meci Marian Muntean, preşedintele echipei devene.
După remiza cu vicecampioana, Cetate va juca, etapa viitoare, în compania campioanei HCM Baia Mare, chiar pe terenul acesteia, meciul fiind o nouă şansă de a îmbunătăţi jocul echipei.
CSM Cetate Deva: Şuba, Poenaru (portari), Cartaş 13 goluri (3 din 7m), Ani-Senocico 4, Malac 2, Simion 2, Krnic 2, Din 2, Nicu 1, Rusu 1.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.