Conurbaţia „Corvina”, ultimul pas

Nicolle Ebner

Iniţiativa legislativă a parlamentarilor hunedoreni PNL, Dan Radu Ruşanu-senator, Ioan Timiş şi Bogdan Ţîmpău (foto) – deputaţi, de modificare a legii amenajării teritoriului, astfel încât, proiectul Conurbaţiei oraşelor Deva-Hunedoara-Simeria-Călan să poată deveni realitate, mai are nevoie doar de votul Senatului.
A trecut de Camera Deputaţilor şi comisiile de specialitate
Proiectul Conurbaţiei „Corvina” a trecut, în cursul anului trecut, de plenul Camerei Deputaţilor obţinând lejer votul majorităţii. În acest moment, proiectul se află la Camera decizională, care, în acest caz, este Senatul, trecând cu aviz pozitiv de toate comisiile de specialitate. Dezbaterea şi votul plenului va avea loc la o dată stabilită de Biroul Permanent al Senatului, în funcţie de programul acestuia. În cazul în care proiectul Conurbaţiei va primi aviz favorabil din partea senatorilor, urmează cea de-a doua etapă, a declanşării referendumurilor în fiecare dintre localităţile direct implicate. Pentru ca proiectul conurbaţiei să devină realitate, la referendumuri este necesară prezenţa a peste 50 la sută din populaţia fiecărei localităţi în parte. „Astfel, eu şi senatorul Ruşanu ne îndeplinim promisiunea electorală făcută cetăţenilor Devei, cu ocazia alegerilor parlamentare din toamna anului 2008, de a modifica legislaţia, astfel încât să putem face acest nou municipiu de rang întâi, acel oraş de Formula 1 de care vorbeam în campania electorală”, a declarat deputatul Bogdan Ţîmpău.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Este adevarat proiectul a fost initiat de cei doi parlamentari hunedoreni mentionati in text. Colegul Bogdan Tampau m-a chemat sa sustin proiectul lor si eu am acceptat. Deci suntem trei parlamentari hunedoreni semnatari ai proiectului cu mentiunea ca domnul Bogdan Tampau a urmarit direct procesul legislativ.

  • D-le Timpau , de ce d-voastra , Mircea Molot , Mircia Muntean si nu in ultimul rand primarul Simeriei , Paun Jura l-ati pus la zid , l-ati criticat si l-ai injurat pe fostul primar al Hunedoarei , dl. Schiau , atunci cand va spunea ca este normal si firesc ca populatia sa fie consultata printr-un referendum pe un subiect de o asemenea importanta ? Nu sunteti ipocriti ? S-au atunci era campanie si trebuia lovit pentru a-i face loc celui sustinut de d-voastra si de care ne-am lamurit cu totii .....

  • gigi ai dreptate, gasca sus mentionata nu stie cum sa-si mai traga surse de venit, ce-ar face ei cu un referendum pentru ca cetatenii normali nu vad normala strutocamila cind zona este subsezvoltata si infrastructura o rusine sa nu mai vorbim de situatia de la sate, sau de transportul ce leaga deva-hunedoara cit costa!! sau cele doua municipii cu satele din jur sau lipsa locurilor de munca, dar pe saracia noastra ei fac bani frumosi pentru domniile lor cit despre Jura, mai nou si-a pus in cap sa vinda terenul din fata caselor din SAULESTI, si-apoi mai are de speculat noi sa fim macar sanatosi...si sa aducem la primarii personaje precum echipa Hunedoarei ca ne umplu de respect...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago