Controale la produsele din carne

16 martie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

butcherLoredana Goangă

Controale în judeţ la toate supermarketurile şi magazinele care comercializează carne. Până în prezent, nu au fost descoperite produse expirate.

Nu scapă nimeni
Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au intrat în cea de-a doua săptămână în care iau la puricat toate supermarketurile, hypermarketurile şi societăţile care prelucrează şi comercializează produse din carne. Această evaluare nu vine în urma scandalului de săptămâna trecută, ci este vorba de o evaluare anuală la nivel naţional. „Începând de săptămâna trecută, am demarat o evaluare a tuturor societăţilor comerciale care se ocupă cu prelucrarea, depozitarea şi comercializarea produselor din carne. În urma acestor controale, se verifică lucruri precum trasabilitatea, termenele de valabilitate, gradul de prospeţime, condiţii de depozitare şi nu numai”, a declarat Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara.

Amendaţi pentru nereguli
În urmă cu două săptămâni, toate supermarketurile şi hypermarketurile din judeţ au mai fost controlate o dată, însă neregulile găsite nu au vizat şi termene de valabilitate expirate. „În urmă cu două săptămâni, din iniţiativă proprie, am efectuat o serie de controale la supermarketuri şi hypermarketuri, însă nici vorbă de carne expirată”, a spus Mihai Jula. Cu toate acestea, toţi cei care au fost găsiţi cu nereguli au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de peste 16.000 de lei.
De asemenea, sursa menţionată a mai declarat că de la începutul anului, nu a fost găsit nici măcar un produs expirat, în acest caz, agenţii economici riscând amenzi între 20.000 şi 50.000 de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deva Gold face investiţii şi pentru locuitori. O casă trainică pe drumul către exploatarea Certej

Pe drumul nou, construit către viitoarea exploatare minieră de la Certej, una din casele localnicilor a fost reparată, consolidată şi...

Primele investigaţii cu noul computer tomograf la Spitalul Judeţean

Săptămâna trecută, personalul medical care va lucra cu noul computer tomograf al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva s-a aflat în...

Pauză de respiraţie

Sunt extrem de rare ocaziile în care un jurnalist de provincie - local, cum i se mai spune, după tipicul...

Închide