Categories: Comunitate

Controale în pieţele din Petroşani

Maximilian Gânju

Inspectorii sanitar veterinari din cadrul Circumscripţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Petroşani au demarat o campanie de verificare a producătorilor şi vânzătorilor care comercializează produse de origine animală.
Acţiunea vine ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în această lună. „Monitorizăm produsele de origine animală, cum ar fi laptele, brânza, ouăle, pe perioada de vară. Acţiunea se desfăşoară în fiecare an în acest sezon. Noi am recoltat probe de la toate chioşcurile din pieţele din Petroşani şi acum aşteptăm rezultatele de la laboratorul DSVSA Hunedoara. Până acum, nu au fost probleme, să vedem de acum încolo”, a declarat dr. Octavian Popescu, şeful CSVSA Petroşani. Inspectorii vor face controale repetate şi la produsele alimentare comercializate prin depozitele en gros, vizate fiind în special alimentele depozitate necorespunzător. „Vom începe controlul produselor alimentare din depozitul en gros de la Livezeni, în special pe cele depozitate în soare, lucru interzis. Dânşii spun că au apă minerală, chiar şi aşa, tot nu este voie să fie ţinută în soare”, a precizat şeful CSVSA Petroşani. Inspectorii avertizează că vor sancţiona, în urma acţiunilor de control, orice abatere care pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Amenzi contestate
Sancţiunile aplicate sunt foarte mari, însă patronii descoperiţi cu nereguli au găsit portiţa prin care să scape de plata amenzilor. La fel ca şi şoferii amendaţi de poliţişti, cei prinşi de inspectorii DSVSA cu nereguli contestă procesele verbale în instanţă. „Este foarte adevărat că aproape toţi cei amendaţi contestă în instanţă sancţiunile. Unii nu au câştig de cauză, alţii au, însă ei se bazează pe faptul că lungesc procedura prin care actul de control este suspendat şi-şi pot desfăşura activitatea. Legea a prevăzut ca toate contestaţiile să fie soluţionate de instanţă, de aici începe «jocul» şi ei profită”, mai spune şeful CSVSA Petroşani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago