Contabila şefă a Primăriei Şoimuş, dată pe mâna Poliţiei

Sorina Popa

Odată cu preluarea mandatelor, noii primari au avut mari surprize, constatând, în aproape toate cazurile, că predecesorii lor au cheltuit banii aiurea, sau, mai grav, că au făcut ilegalităţi. În multe cazuri, salariaţii acestor instituţii nu au reuşit să se împace cu ideea că au un nou şef şi continuă deprinderile urâte.

Edil nou, dar vigilent
Un exemplu este Primăria comunei Şoimuş. La scurt timp după ce a preluat mandatul de edil şef, Mihai Irimie a reuşit să-şi dea seama că s-a băgat într-un cuib de viespi. Aici, fiecare salariat a făcut ce l-a tăiat capul în anii trecuţi. Situaţia însă se va schimba, susţine primarul Mihai Irimie.
Nici nu a preluat bine mandatul, că actualul edil şef al comunei Şoimuş a avut surprize neplăcute. Astfel, contabila şefă a primăriei, Georgeta Tomuş, a făcut o boacănă mare. Ea a crezut că poate să-şi permită aceleaşi lucruri şi acum, că tot a venit un primar tânăr şi fără experienţă, deocamdată, în administraţia locală. Aşa se face că Georgeta Tomuş nu a ezitat să semneze în locul edilului şef, aşa cum susţine ea că făcea cu primarul anterior. În aceste condiţii, femeia s-a trezit cu reclamaţii la Poliţie şi chiar şi la DNA.

A semnat în numele primarului
Despre ce este vorba? Potrivit primarului Mihai Irimie, contabila şefă a Primăriei Şoimuş a semnat, în locul acestuia, deci în fals, cec-uri de ridicare de bani din Trezorerie. Ea a făcut acest lucru, pentru a plăti anumite facturi, în valoare de 12.600 de lei, către firme aflate în cercul fostei administraţii din Şoimuş şi, de asemenea, pentru bonuri de motorină, cheltuieli făcute de fostul edil şef. „Am făcut reclamaţii la IPJ Hunedoara şi la DNA. Poliţiştii au demarat ancheta. De asemenea, am anunţat şi Agenţia Funcţionarilor Publici, despre ce s-a întâmplat. Aşteptăm un răspuns de la această Agenţie, pentru a putea lua măsurile care se impun”, a declarat edilul şef al comunei Şoimuş.

5 comentarii la „Contabila şefă a Primăriei Şoimuş, dată pe mâna Poliţiei

 • 12 septembrie 2012 la 5:57
  Permalink

  Cuib de dinozauri dupa chipul si asemanarea tov.nistor laurentiu,Vanghelie de Soimus!

 • 12 septembrie 2012 la 9:21
  Permalink

  Domnul primar nu si-a dat seama ca a intrat intr-un cuib de viespi, pana cand nu l-au intepat, dar cred ca si-a pus in jurul sau acum bondari care musca mai tare , nu acum dar poate mai tarziu , ca politistul de langa el daca-i miroase a ceva aranjamente rapid anunta DNA , etc sau ii aplica aceeasi metoda ca si consatencei sale din Chiscadaga Maria SAV si mai are si o bondarita , doua pe aproape care pana la urma se convertesc. In ceea ce priveste suma este infima in raport cu banii dati pentru cumpararea voturilor in campanie si nu a folosit-o in interes personal.

 • 12 septembrie 2012 la 9:39
  Permalink

  Ma tot intreb ce are noul primar cu Nistor Laurentiu , nu a preluat mandatul de la el, dansul a lasat o primarie frumoasa ,cocheta, aranjata , oamenii care vin la primarie se mira de faptul ca este atat de frumoasa, a pietruit drumuri, le-a asfaltat ,a renovat scoli, camine culturale, biserici ,etc, ca mai sunt lucruri de facut este adevarat, ce-a fost mult si greu s-a facut in perioada cand Nistor a fost la primarie. Dar Primarul actual prin portavocea lui din campania electorala spunea ca nu s-a facut nimic si continua si acum. Sagetatu cred ca esti mai dinozaur ca si cei citati ca altfel puteai fi viceprimar

 • 12 septembrie 2012 la 9:52
  Permalink

  O intrebare pentru conducerea primariei , cine a platit sau va plati geamurile termopane imprastiate pe la scoli , case parohiale din comuna in campania electorala a domnului primar Irimie care la data preluarii mandatului nu erau platite , sigur acest lucru va fi ascuns de conducere

 • 19 septembrie 2012 la 9:10
  Permalink

  Domnule primar mai bine v-ati lauda cum ati prostit locuitorii comunei pe banii domnului Doda si cu cati bani ati platit voturile cu care “ati castigat”. Mai bine spuneti cum ati reusit sa-l lucrati pe la spate pe domnul Costel Avram, cum reusiti sa-i amenintati pe toti locuitorii care stiti ca nu au votat cu dumneavoastra chiar daca in campanie spuneati ca veti fi “primarul tuturor”. Va rog sa ne spuneti noua daca nu ar fi mai bine sa ne curga apa la robinete in casa decat sa ne cante Guta manele la camping sau credeti ca toti suntem de neam prost ? Pentru inceput ati pasit cu dreptul prin faptele de pana acum asteptam sa vedem ce grozavii veti face pe viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare