Construcţia autostrãzii Lugoj-Deva ar pune în pericol animalele sãlbatice

  Sorina Popa

Nici nu s-au anunţat bine câştigătorii care vor executa autostrada Lugoj-Deva, că s-au găsit asociaţii pentru protecţia mediului să spună că aceasta reprezintă un pericol pentru habitatul animalelor sălbatice din zonă.

Vor responsabilitate de la autorităţi
Astfel, organizaţia WWF-România a anunţat că este de acord cu construcţia de autostrăzi, dar numai în condiţiile în care acest lucru se va face cu protejarea mediului înconjurător. „WWF-România susţine dezvoltarea infrastructurii în România, însă numai cu condiţia ca studii de mediu temeinice şi profesionist realizate să stea la baza lucrărilor. Construirea autostrăzii Lugoj-Deva, în lipsa acestui tip de studii, poate duce la dispariţia lentă a populaţiei de urs şi afectarea gravă a populaţiilor de căprior, râs sau jder în Munţii Apuseni. Vrem ca autorităţile să se arate mai responsabile atunci când planifică autostrăzi şi să înţeleagă importanţa păstrării coridorului ecologic dintre Apuseni şi Carpaţii Meridionali”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
WWF-România şi Asociaţia Zarand au organizat, recent, la Lugoj, o întâlnire de lucru internaţională, pentru ca toţi factorii de decizie implicaţi în construcţia autostrăzii Lugoj-Deva să cunoască în amănunt şi pe baza unor studii de caz, ameninţările grave la adresa biodiversităţii în zonă. WWF este cea mai importantă organizaţie internaţională, care derulează proiecte pentru conservarea naturii în întreaga lume.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Si io zic ca au dreptate. Sa se construiasca autostrada pe picioare sa poata trece animalele si oamenii pe dedesupt. Bravos WWM, halal sa-ti fie.

  • Ăștia grijulii cu animalele, sunt dinăia care-și plimbă câinii fără lesă, prin oraș? Sau dinăia a căror câini își lasă rahatul pe trotuare și se dau mari iubitori de animale? Hai, sictir! O autostradă are ca prim scop scurtarea unor distanțe. E mai „eco” - cât urăsc cuvântul ăsta! - să parcurgem mai mulți kilometri până la o destinație, asta însemnând mai mult combustibil consumat = poluare? Păi dacă stau bine să mă gândesc, și procesul de fabricare a leselor, mâncării de animale de casă, a „haineloe” (!?) pentru căini și/sau pisici, și a altor invenții dinastea pentru snobi, sunt generatoare de poluare, nu?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

17 ore ago