Actualitate

Constantin Stancu, la zi aniversară

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat în penultima zi a lunii octombrie 2019 un eveniment cultural dedicat scriitorului Constantin Stancu (foto stânga), la împlinirea vârstei de 65 de ani. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană i-a dăruit biobibliografia intitulată „Constantin Stancu, un cărturar al Ţării Haţegului”, în semn de apreciere a întregii sale activităţi.
Ne-a făcut o mare plăcere să-i urăm şi să-i cântăm „La mulţi ani!” alături de Corala „Sargeţia”, sub bagheta dirijorului Nicolae Icobescu. În semn de preţuire şi recunoştinţă, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-a acordat scriitorului Constantin Stancu o Diplomă de Excelenţă pentru contribuţia remarcabilă la afirmarea literaturii hunedorene.
Constantin Stancu este unul dintre cei mai importanţi scriitori hunedoreni, apreciat de întreaga breaslă scriitoricească din ţară. Jurist prin pregătire, şi-a aflat vocaţia literară şi s-a dedicat plenar scrisului. Este un prozator şi un poet plin de sensibilitate, un observator atent a tot ceea ce înseamnă viaţă literară.
De la debutul publicistic din anul 1981 în revista „Braşovul literar şi artistic” şi, ulterior, de la cel editorial din 1988 cu volumul de poezie „Fructul din fruct”, Constantin Stancu a fost o prezenţă permanentă în reviste literare româneşti importante, a publicat numeroase volume de versuri şi proză, inclusiv în format electronic.
A fost foarte emoţionant şi plăcut în acelaşi timp pentru noi să-l avem alături pe scriitorul Constantin Stancu, nume de referinţă al literaturii hunedorene, prieten bun al bibliotecii noastre, la ceas aniversar, la împlinirea unei vârste a deplinei maturităţi şi înţelepciuni.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura