Consiliul Local Deva taie în carne vie

Nicolle Ebner

Lipsa banilor i-a determinat pe consilierii locali să lase conducerea Primăriei Deva fără birouri luxoase, Serviciul de evidenţă a populaţiei fără sediu, şi să renunţe la încredinţarea directă a unor lucrări de pe domeniul public, preferând să le scoată la licitaţie naţională.

Şedinţa Consiliului Local Deva de vineri a fost una cu adevărat furtunoasă, în care a plouat cu jigniri, acuzaţii de corupţie şi situaţii penibile, care însă nu i-au clintit pe aleşii locali în deciziile lor motivate, susţin unii dintre ei, de dorinţa de a face economie la bugetul local.

Mărţişor pentru edili…

Astfel, aproape în unanimitate, consilierii locali l-au înfruntat pe primarul Devei, Mircia Muntean şi nu au mai vrut să prelungească două contracte de închiriere a unor spaţii în care au funcţionat Serviciul de Evidenţă a Populaţiei-Deva şi birourile primarului Mircia Muntean, viceprimarului Florin Oancea şi secretariatul celor doi.

Pentru cele două spaţii, din bugetul local se plătea o chirie de peste 10.000 de euro/lună, în condiţiile în care, au argumentat consilierii, în primărie există birouri nefolosite. Contractele de închiriere încheiate pe o perioadă de un an au expirat în data de 26 februarie, iar aleşii locali nu au fost de acord să le prelungească, pe motiv că primarul şi viceprimarul se pot întoarce în birourile pe care le-au folosit până anul trecut. În celălalt caz, au mai argumentat consilierii, proprietarul nu poate evacua Serviciul de Evidenţă a Populaţiei – Deva, decât pe baza unei sentinţe judecătoreşti, or, până la pronunţarea acesteia, este timp să se identifice un nou sediu.

Potrivit celor discutate în cadrul şedinţei, parterul blocului H1 de pe strada Avram Iancu (unde Serviciul de Evidenţă a Populaţiei avea închiriat 190 de metri pătraţi) urmează să fie vândut de către proprietar Episcopiei Devei şi Hunedoarei, aici urmând să se instaleze „cartierul general” al eparhiei. Principalul critic al “chiriilor nesimţite” şi al iniţiativei primarului de prelungire a contractelor de închiriere a fost viceprimarul Florin Oancea, susţinut de marea majoritate a consilierilor, de toate culorile politice, după cum s-a văzut la numărătoarea voturilor. Proiectul a fost respins, ceea ce înseamnă că de astăzi, conducerea Primăriei Deva va trebui să se întoarcă în birourile mai puţin luxoase din incinta instituţiei.

…şi pentru unii angajaţi

Consiliul Local Deva a respins şi propunerea primarului Mircia Muntean de concesionare, a celor aproape 800 de parcări din Deva, firmei Landparking Cars. Consilierii au hotărât ca noul administrator al locurilor de parcare să fie Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva. Prin decizia consilierilor locali, se estimează un venit la bugetul local de peste 30.000 de lei în fiecare săptămână, bani ce pot fi utilizaţi pentru investiţii în folosul comunităţii.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • dupa ce au furat toti banii din primarie acesti asazisi liberali se mai si cearta intre ei, pai cum ac,u nu mai au ce fura.
    stimabili faceti un audit, vedeti cine a furat

  • TINE-O TOT ASA VICEPRIMARE OANCEA SI NU RENUNTA LA A SCOATE LA IVEALA TOATE EXCROCHERIILE FACUTE DE ACEST PUSCARIAS MIRCIA MUNTEAN , ZIS PINOCHIO .

  • BRAVO consilierilor care apara interesele cetateanului .SA o faca in continuare ,mai sant inca multe alte lucruri care pot fi reparate .ADEVARUL trebuie sa iasa la lumina !!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago