Consiliul Local Deva taie în carne vie

Nicolle Ebner

Lipsa banilor i-a determinat pe consilierii locali să lase conducerea Primăriei Deva fără birouri luxoase, Serviciul de evidenţă a populaţiei fără sediu, şi să renunţe la încredinţarea directă a unor lucrări de pe domeniul public, preferând să le scoată la licitaţie naţională.

Şedinţa Consiliului Local Deva de vineri a fost una cu adevărat furtunoasă, în care a plouat cu jigniri, acuzaţii de corupţie şi situaţii penibile, care însă nu i-au clintit pe aleşii locali în deciziile lor motivate, susţin unii dintre ei, de dorinţa de a face economie la bugetul local.

Mărţişor pentru edili…

Astfel, aproape în unanimitate, consilierii locali l-au înfruntat pe primarul Devei, Mircia Muntean şi nu au mai vrut să prelungească două contracte de închiriere a unor spaţii în care au funcţionat Serviciul de Evidenţă a Populaţiei-Deva şi birourile primarului Mircia Muntean, viceprimarului Florin Oancea şi secretariatul celor doi.

Pentru cele două spaţii, din bugetul local se plătea o chirie de peste 10.000 de euro/lună, în condiţiile în care, au argumentat consilierii, în primărie există birouri nefolosite. Contractele de închiriere încheiate pe o perioadă de un an au expirat în data de 26 februarie, iar aleşii locali nu au fost de acord să le prelungească, pe motiv că primarul şi viceprimarul se pot întoarce în birourile pe care le-au folosit până anul trecut. În celălalt caz, au mai argumentat consilierii, proprietarul nu poate evacua Serviciul de Evidenţă a Populaţiei – Deva, decât pe baza unei sentinţe judecătoreşti, or, până la pronunţarea acesteia, este timp să se identifice un nou sediu.

Potrivit celor discutate în cadrul şedinţei, parterul blocului H1 de pe strada Avram Iancu (unde Serviciul de Evidenţă a Populaţiei avea închiriat 190 de metri pătraţi) urmează să fie vândut de către proprietar Episcopiei Devei şi Hunedoarei, aici urmând să se instaleze „cartierul general” al eparhiei. Principalul critic al “chiriilor nesimţite” şi al iniţiativei primarului de prelungire a contractelor de închiriere a fost viceprimarul Florin Oancea, susţinut de marea majoritate a consilierilor, de toate culorile politice, după cum s-a văzut la numărătoarea voturilor. Proiectul a fost respins, ceea ce înseamnă că de astăzi, conducerea Primăriei Deva va trebui să se întoarcă în birourile mai puţin luxoase din incinta instituţiei.

…şi pentru unii angajaţi

Consiliul Local Deva a respins şi propunerea primarului Mircia Muntean de concesionare, a celor aproape 800 de parcări din Deva, firmei Landparking Cars. Consilierii au hotărât ca noul administrator al locurilor de parcare să fie Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva. Prin decizia consilierilor locali, se estimează un venit la bugetul local de peste 30.000 de lei în fiecare săptămână, bani ce pot fi utilizaţi pentru investiţii în folosul comunităţii.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • dupa ce au furat toti banii din primarie acesti asazisi liberali se mai si cearta intre ei, pai cum ac,u nu mai au ce fura.
    stimabili faceti un audit, vedeti cine a furat

  • TINE-O TOT ASA VICEPRIMARE OANCEA SI NU RENUNTA LA A SCOATE LA IVEALA TOATE EXCROCHERIILE FACUTE DE ACEST PUSCARIAS MIRCIA MUNTEAN , ZIS PINOCHIO .

  • BRAVO consilierilor care apara interesele cetateanului .SA o faca in continuare ,mai sant inca multe alte lucruri care pot fi reparate .ADEVARUL trebuie sa iasa la lumina !!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

17 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

17 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

17 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

17 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago