Categories: Eveniment

Consilier local din Petrila, prins cu țigări de contrabandă

Consilierul local din Petrila, Florin Țurcaș (foto), a fost pus sub control judiciar, după ce procurorii și polițiștii au găsit la sediul firmei pe care o administrează o cantitate semnificativă de țigări de contrabandă.

    ”Bărbatul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de către Judecătoria Petroșani. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia, cererea nefiind admisă. Hotărârea instanței nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi depusă contestație”, a afirmat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Acesta a mai adăugat că pe numele lui Florin Țurcaș a fost întocmit dosar penal pentru infracțiuni prevăzute în Codul Vamal și Fiscal.

Consilierul local al orașului Petrila a fost prins pe picior greșit de polițiștii de la Serviciul Economic al IPJ Hunedoara. Oamenii legii au organizat vineri, 30 octombrie, percheziții la sediul firmei administrate de Florin Țurcaș unde au găsit țigările de contrabandă.

”Administratorul unei societăți comerciale din Petrila vindea la unul dintre punctele de desfacere ale firmei țigarete fără timbru fiscal. La punctul de lucru au fost găsite 15.700 de țigarete cu timbru duty free, pe care nu avea voie să le comercializeze, conform Codului Vamal și Fiscal. Prejudiciul creat statului prin aceste operațiuni a fost estimat la aproximativ 7.800 de lei”, a informat agentul Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit unor informații, Florin Țurcaș a mai avut probleme cu legea în trecut, fiind prins tot cu țigarete de contrabandă. Atunci a fost amendat, iar marfa i-a fost confiscată.

”Florin Țurcaș a intrat în Consiliul local Petrila din partea PC, iar odată cu Ordonanța nr.55 a Guvernului s-a retras din partid, acum fiind independent. Acesta a mai avut un mandat de ales local între 2004 și 2008 din partea PD”, a spus Vasile Jurca, viceprimarul orașului Petrila. (Natalia Bumbac)

 

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago